Szüret 2022/36.

  • Narancs
  • 2022. szeptember 7.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Kedves Szülők, Gyerekek!

Szeretettel meghívunk Titeket közös imádságra, a diákjainkért, tanárainkért felajánlott szentmisére, ahol András atya egyúttal megáldja az iskolatáskákat, tanszereket.

A Taksonyi Szent Anna templom hirdetményéből

 

Orbán Viktor hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Porfirije szerb ortodox pátriárkát, aki a látogatás során átadta a magyar miniszterelnöknek a Szent Száva Érdemrend arany fokozatát. (…) A kitüntetés átadása alkalmából a szerb pátriárka hangsúlyozta: Orbán Viktor egyedülálló államférfi Európában, aki „harcol Európa lelkéért”, és akinek a szavára más népek, így a szerbek is odafigyelnek. Orbán Viktor elfogadó beszédében kiemelte: büszkén veszi át a kitüntetést szerb ortodox keresztény testvérétől. „Békés emberek vagyunk, békét akarunk, de valóban háború zajlik Európa lelkéért, és a keresztény egység – benne az ortodoxia – nélkül ezt a harcot nem tudjuk megnyerni.”

MTI

 

A szentendrei önkormányzat senkit nem iskoláz be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által ajánlott világűrpolitikai tanácsadó szakirányú továbbképzésre, mert a városvezetés úgy gondolja, nem életszerű, hogy a szentendreiek ilyen jellegű problémákkal forduljanak a hivatalhoz. (…) Az NKE minden bizonnyal azért ajánlotta a képzést az önkormányzat figyelmébe, mert az önkormányzati törvény értelmében minden önkormányzat köteles munkatársait az NKE valamelyik képzésére beiskolázni.

A szentendrei önkormányzat közleményéből

 

Kollégái kisebb összejövetelt rendeztek az utolsó napján, Németh Balázs pedig érzelmes levélben búcsúzott munkatársaitól. (…) – Úgy huszonöten összegyűltünk és megleptük. Sokan vidékről jöttek vissza, hogy este tíz óra után elbúcsúzhassanak tőle – idézte fel a megható búcsú pillanatait egy kolléga (…) – A lányok közül sokan el is sírták magukat, és Balázs is elérzékenyült. (…) Volt, aki azt mondta, olyan az ő távozása a közmédia Híradójától, mint amikor Cristiano Ronaldo elhagyta a Real Madrid vagy Lionel Messi a Barcelona futballcsapatát.

Blikk

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.