Eloltották a lángokat a soroksári kertészetben

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. február 7.

Katasztrófa

Az Oázis kertészet faiskolája megmenekült a tűztől, ami a szomszédos létesítményeket is fenyegette.

Eloltották a lángokat a XXIII. kerületi Meddőhányó utcában kigyulladt kertészetben - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerda reggel az MTI-vel. A tűzoltásban hetven tűzoltó huszonegy járművel vett részt.

Kedden késő este teljes terjedelmében égett és szinte megsemmisült a tűz következtében egy mintegy ötezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes, lemez oldalfalú, csarnokszerű épület, amelyben nagy mennyiségű kertészeti felszerelés volt.

Az Oázis Kertész a Facebookon közölte: „A Soroksári Oázis a következő napokban zárva tart. Kollégáinkkal a lehető leghamarabb megkezdjük a munkát, hogy a kertészet sértetlen, faiskola része biztonságosan látogatható legyen és az áruház kültéri árusítással akár napokon belül megnyithasson.” A kommentelők közül sokan Kázmérért, az öreg cicáért aggódtak, aki rendszeresen felbukkant a vásárlók között.

A fővárosi hivatásos és a dél-pesti önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte szerda délelőtt, hogy a tűz a szomszédos létesítményeket is közvetlenül veszélyeztette, de a többméteres lángok továbbterjedését a tűzoltók megakadályozták, majd eloltották a tüzet. 

A tűzoltásban hetven tűzoltó huszonegy tűzoltó gépjárművel vett részt - tették hozzá. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretén belül vizsgálják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk