Tömegbaleset történt az M7-esen a sűrű köd miatt

  • narancs.hu
  • 2024. február 25.

Katasztrófa

A sztráda mindkét oldalán, több helyszínen futottak egymásba a járművek Velence térségében.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint több, különálló közúti közlekedési baleset történt vasárnap reggel az M7-es autópálya 44-es kilométerszelvényénél, Velence térségében, feltételezhetően a sűrű köd nyomán kialakult rossz látási viszonyok miatt.

A balesetekben több tucat jármű érintett, a rendőrök teljes pályás útlezárás mellett végzik a helyszínelést és a műszaki mentést, mindkét irányban több kilométeres a torlódás.

A sztráda mindkét oldalán, több helyszínen futottak egymásba járművek. A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében két helyszínen több gépkocsi futott egymásba. A főváros felé vezető oldalon, Pákozd térségében egy több száz méteres szakaszon jó néhány karambol történt – tudatta a katasztrófavédelem, hozzátéve, a rajok sorra áramtalanítják a balesetekben érintett járműveket és a karambolok helyszínén vannak a mentők is.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI értesülését megerősítve azt közölte: a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása folyik. A Telex egyik olvasója – aki ott volt a helyszínen, de nem volt érintett a balesetben – azt mondta, nagyjából tizenöt autó ment egymásba Velence után a Budapest felé vezető oldalon. Szerinte hirtelen szaladtak bele az autók a ködbe, a látótávolság 10 méterre csökkent.

Az Útinform korábban azt írta, az M7-es autópályán, a Velencei tó térségében sokfelé rosszak a látási viszonyok. A belátható útszakasz hossza helyenként 100 méter alá is csökkenhet, ezért érdemes nagyobb követési távolság tartani.

FRISSÍTÉS!

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság vasárnap délben közölte a police.hu oldalon, hogy a rendőrök befejezték a helyszínelést a Balaton felé vezető oldalon és feloldották a forgalomkorlátozást. A balesetekben 15 jármű volt érintett. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére tudatta, hogy a balesetekhez 2 mentőhelikopter és 16 mentőautó érkezett.

Egy férfi életét vesztette, 4 embert (köztük egy gyermeket) súlyos sérülések, 14 embert (köztük egy gyermeket) könnyebb sérülések miatt láttak el.

A sérülteket a székesfehérvári kórházba szállították. A rendőrök korábban teljes pályás útlezárás mellett végezték a helyszínelést, a tűzoltók pedig a műszaki mentést, amihez egy darut is használniuk kellett, hogy egy kamion alá szorult személyautót kiszabadítsanak.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk