Hazaküldték az ügyeletről, másnap meghalt az egyéves kisfiú Porcsalmán

  • narancs.hu
  • 2024. február 29.

Katasztrófa

Négy orvosból egy maradt a körzetben az ügyeleti rendszer átalakítása után.

Vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Porcsalmán meghalt egy egyéves kisfiú, akit egy nappal korábban a szülei azért vittek orvoshoz, mert hasmenése volt és sokat hányt, a mátészalkai ügyeletes orvos azonban hazaküldte.

A kisfiú szülei szerint az ügyeletes orvos hibázott, az édesapa az ATV Híradójának azt mondta: „Az orvossal szeretnék beszélni, a családjával, hogy el tudjam neki mondani, milyen fájdalmat csinált nekünk. Érezze ő is meg a családja is, amit nekem okoztak. Csak ennyit szeretnék”

A község polgármestere szerint nagyon sokan panaszkodnak az új ügyeleti rendszerre,

mert míg korábban négy orvos ügyelt a körzetben, mostanra mindössze egy maradt, gyerekorvosi ügyelet pedig nincs a mátészalkai körzetben.

Kanyó Imre polgármester a településen mindenkit megrázott az eset, amit szerinte az okozhatott, hogy a beteg gyereket mindenféle különösebb vizsgálat nélkül hazaküldték a mátészalkai kórházból. Porcsalma háziorvosa a Híradó megkeresésére úgy fogalmazott, amikor reggel megérkezett hozzá a család, azonnal látta, hogy nagy a baj, azonban hiába hívta már a mentőket, a kisfiú életét nem tudták megmenteni. Hozzátette, az új ügyeleti rendszer sok veszélyt rejt magában.

„Borzalmasan túlterhelt lehet az a kolléga, aki délután kettőtől ott van a mátészalkai ügyeleten. Tudniillik, mi délután 2 óráig vagyunk, ezután még két órát be tudunk segíteni, de utána minden, az egész térség odazúdul”

– mondta Fülöp Magdolna.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk