Jövő héten adják be a most elmaradó AstraZeneca-oltásokat

  • narancs.hu
  • 2021. március 5.

Katasztrófa

Elvileg. 74 ezer embert oltottak volna be a hétvégén, ez tolódik.

A jövő hét második felében kerül sor azokra az oltásokra, amelyeket most hétvégére terveztek, de felfüggesztették őket – derült ki a Koronavírus Sajtóközpont péntek délutáni közleményéből. 

Mint ismert, a hétvégén 74 ezer embert oltottak volna be az oxfordi AstraZeneca-vakcinával. És bár a héten többször is hangoztatta az Operatív Törzs, hogy ekkora oltási kampány még soha nem volt az országban, ám a tervből semmi sem lett. Az oltásra hívó SMS-ek csütörtökön kimentek az érintetteknek, de mint kiderült, olyan embereknek is, akiket nemrég oltottak be, vagy egész máshol laknak a számukra kijelölt helyszínhez képest. Emiatt a tömeges oltási kampányt erre a hétvégére lefújták, amiről pénteken délután SMS-ben értesítették erről az érintetteket is.

A sajtóközpont azt is közölte, hogy a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon a következő napokban is zajlik a regisztrált idős emberek oltása a Sinopharm-, a Moderna- és a Pfizer-vakcinával, az AstraZenecával pedig a jövő hét második felében folytatják az oltást.

Figyelmébe ajánljuk