Csúnya ellentmondásba keveredett putyinista ismerősei miatt a Jobbik alelnöke

szerző
- ngm -
publikálva
2016. dec. 13., 06:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Toroczkai László az ásotthalmi betelepítés miatt kényszerült magyarázkodásra. Nehezen hihető verziót adott elő.

A múlt héten megjelent címlapsztorink miatt kereste fel a Magyar Idők Ásotthalom jobbikos polgármesterét még a múlt hét végén. Történetünk lényege az volt, hogy Toroczkai László segítő együttműködést nyújtott egy olyan ingatlanprojekthez, amelyet egy lovagrend maskarái mögé bújt, brit putyinista csoport szervez. A célközönség olyan vallásos, muszlimellenes nyugat-európai kör lenne, akik attól tartanak, hogy Nyugat-Európa hamarosan összeomlik a multikulturalizmus és a menekültválság miatt.

Toroczkai László

Toroczkai László

Fotó: MTI

 

Hogy a Jobbik-alelnök segítsége mennyire igaz, ahhoz bemutattuk azt a videófelvételt, amelyet az említett lovagrend, a Knights Templar International készített Toroczkai Lászlóval.

Csakhogy Toroczkai később már azzal állt elő a Magyar Időknek, hogy pusztán „arról volt szó, hogy interjút adtam Téglásy Imrének, az Alfa Szövetség vezetőjének, akiről akkor nem tudtam, hogy a lovagrend tagja”.

Ezzel az érveléssel azonban több probléma is van.

Leginkább az, hogy Toroczkai még márciusban részt vett azon a lovagrendi vacsorán, amit a nevezett lovagrend szervezett, az említett videó azonban két hónap múlva, május végén jelent meg, és látható, hogy amúgy is tavasszal készült a felvétel. Azaz nagyon is tisztában kellett lennie Toroczkainak avval, hogy kicsoda is Téglásy Imre.

false

 

 

És nézzék a publikálási dátumot a YouTube-videón:

false

 

 

 

Azaz nem stimmel a Jobbik alelnöke által előadott időrend. Sőt, a lovagrend honlapjának url-címében is május, azaz az 5. hónap van megjelölve publikálási időnek:

false

 

De más miatt sem áll össze Toroczkai verziója.

Vajon mennyire életszerű, hogy az abortuszellenes missziót folytató Alfa Szövetség forgat egy riportfilmet Ásotthalomról? Mi célból? Mégis mit mondott a Jobbik alelnökének Téglásy az interjú előtt? Azután se esett le a tantusz Toroczkainál, miután elment a lovagrend vacsorájára, hogy miről lehet szó? És vajon miért nem veteti le a videót Toroczkai, ha Téglásy becsapta őt azzal, hogy elhallgatta az eredeti szándékot, a lovagrend ingatlanprojektjét?

Megkerestük az ügyben Téglásy Imrét, hogy tisztázzuk, tényleg átverte-e Toroczkai Lászlót, vagy a Jobbik alelnöke nem mondott igazat róla – harmadik verzió logikus mód nincs. Téglásy azonban írásban közölte: nem kíván nyilatkozni. Így arra sem kaphattunk választ, hogy cikkünk megjelenése után miért változtatta meg a nevét a lovagrend magyar szárnyának Fb-oldala.

Megkerestük Toroczkai Lászlót is, hogy ellentmondásaival szembesítsük. A Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere azonban nem reagált érdeklődésünkre, és nem oszlatta el azt a gyanút, hogy hazudott a Magyar Időknek.

Végezetül pedig álljon itt egy szépséges fotó Toroczkairól és Jim Dowsonról, a brit putyinista pénzfelhajtó emberről:

false

 

Megírtuk ezeken kívül még azt is, hogy a Jobbik egyáltalán nem idegeskedik amiatt, hogy putyinista újfasiszták zsizsegnek a párt körül.

További részletek az újságárusoknál kapható Magyar Narancsban!

szerző
- ngm -
publikálva
2016. dec. 13., 06:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

A közvélemény-kutató a választásokról
Interjú Závecz Tiborral
Riport
Diáktüntetők Orbán ellen
Mit tehet az egyes polgár?
Schein Gábor írása
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

Politika

még több Politika...

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...