Seszták Miklósnak a saját ingatlanától néhány méterre bérel az állam képviselői irodát

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2016. dec. 15., 15:32
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Méghozzá egy olyan vállalkozástól, amely Seszták feleségének egyik cégével bizniszel.

A csütörtökön az újságárushoz került karácsonyi dupla számunkban terjedelmes portrét közlünk Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterről. A cikkből kiderül, hogy az 1998-as országgyűlési választásokon még a Fidesz ellen indult Seszták Miklósból hogyan lett a kormány egyik legfontosabb tagja, és azt is bemutatjuk, milyen ügyletekkel alapozta meg a mára több száz milliósra duzzadt vagyonát.

A jó tanuló: Seszták egy kisvárdai iskolában

A jó tanuló: Seszták egy kisvárdai iskolában

Fotó: MTI

A politikus után Kisvárdán is kutattunk, ahol többek között annak jártunk utána, hogy miért is bérel a magyar állam, pontosabban az Országgyűlés Hivatala képviselői irodát Sesztáknak ott, ahol több saját ingatlana is van a miniszter cégeinek és azon vállalkozásoknak, amelyeknek a felesége a résztulajdonosa.

Seszták Miklósnak több éven át a Kölcsey út 4. szám alatti autószalonjának otthont adó ingatlanában volt a saját képviselői irodája. Vagyis a honlapja szerint még mindig ott van, de közben az Országgyűlés Hivatala (OH) bérel neki egy másik irodát is. Az OH nyilvános adatbázisa szerint a Naracom Kft.-től kapja használatra az ingatlant Seszták, havi 259 ezer forintért.

A honlapon ott a cím

A honlapon ott a cím

 

A bárki számára kereshető adatok között azonban nem található a képviselőknek bérelt irodák címe, és amikor Kisvárdán kérdezősködtünk, többen is azt mondták, hogy korábban a Fidesz irodája ott volt, ahol most Sesztákné kávézója található, az utóbbi években pedig az autószalonba szervez pártrendezvényeket a miniszter. Ezért megkerestük a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot és az Országgyűlés Hivatalát is, hogy adjanak bővebb tájékoztatást. Előbbi helyről azt a választ kaptuk, hogy minden törvényes és szabályos, a címet majd ismerteti az OH, a hivatal pedig nem siette el a dolgot, majdnem két hét volt, amíg átküldték a bérleti szerződést.

A friss Magyar Narancsban megjelent portréig nem jött meg az Országgyűlési Hivatal válasza, így abban csak találgatni tudtunk, hogy vajon a Naracom mely ingatlanában bérelhetnek Sesztáknak irodát. A napokban aztán láthattuk a bérleti szerződést, pontosabban egy sima word dokumentumot, amelyen ott van ugyan a kontraktus szövege, de azon se dátum, se aláírások nem szerepelnek. A lényeg ettől függetlenül rajta van: Kisvárdán a Várday utcában van az iroda.

Az iroda

Az iroda

Fotó: A szerző felvétele

A szerződésen Várday István utca 38. szerepel, de ez alatt a szám alatt egy családi ház található, így a papírokon feltüntetett helyrajzi szám alapján a kisvárdai földhivatalban kértünk eligazítást. Ott egy olyan épülethez irányítottak, amely mindössze néhány 10 méterre van Seszták Miklós vállalkozásának a székhelyétől, onnan, ahol eddig is működött a képviselő helyi irodája. Az új helyen se egy pártlogó, se egy zászló, még egy matrica sem volt, az ablakok el voltak sötétítve, viszont ottjártunkkor az ajtó nyitva volt. Érdeklődésünkre odabent két hölgy megerősítette, hogy igen, ez a nemzeti fejlesztési miniszter kisvárdai irodája, majd amikor arról kérdezősködtünk, mióta vannak az épületben, egy kis gondolkodás után egyikőjük azt mondta, hogy körülbelül május óta. Közben Seszták Miklós Facebook-oldalán olyan fotókat is találtunk, amelyek szerint augusztusban még a többszintes autószalonba szervezett egy eligazítást a kvótanépszavazás miatt a választókerületi csoportelnököknek, de korábban a CÖF is rendezett ugyanott fórumot, szintén a menekültügy témájában. Ezek akkor voltak, amikor már a másik irodát béreltette magának a nemzeti fejlesztési miniszter.

Mai programok
Elvileg minden országgyűlési képviselőnek lehetősége van bérelni irodát közpénzen, ezt sokan ki is használják, de vannak olyanok is, akik nem élnek a lehetőséggel, vagy a piaci környezethez képest reális áron kötnek szerződéseket. Az ingatlant is látva Seszták Miklós 259 ezres havi bérleti díja nem az az ár, ami Kisvárdán és környékén reálisnak mondható, és ha ehhez hozzátesszük, hogy csak néhány tíz méterre ott van a nagy autószalon épülete, ahol a miniszter politikai rendezvényeket tart, felmerül a kérdés, minek fenntartani közpénzen egy másik irodát.

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2016. dec. 15., 15:32
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Gyula Papp
  2016. december 16., péntek 20:21
  azért van bör a pofáján rendesen!!
 2. 3
  rworse
  2016. december 16., péntek 07:18
  Az ellenzék nem képes. Csak kutyulni.
 3. 2
  Valakicske
  2016. december 15., csütörtök 18:40
  Igazából azon kéne meglepődni, ha valaki ezek közül ... egy milliméternyi normalitást, becsületet, tisztességet mutatna.
  Az lenne olyan hír, mint a klasszikus "megharapta a kutyát a postás".
  Az, hogy lopnak csalnak, hazudnak, az NEM hír. Az a fideszes mindennapok része.

  (Ez a sesztákizé ez ugyanott készült, ahol a Pénztáros Lőre? Mert olyan egyformaformák. Eszük is kb. ugyannnyi lehet, így első ránézésre ...)
 4. 1
  grrr
  2016. december 15., csütörtök 15:43
  Ha a tisztelt ellenzék el bírná választani a fideszes lopkodásokat a menekültügytől akkor mindjárt nem lenne olyan reménytelen a helyzet. De nem képes rá. És nem is akarja. A fideszes lopkodások, a mennyi rolandokkal össze van kutyulva a migránsüggyel. Minden mindennel össze van kutyulva és kavarva.

  Ebből nem normális ellenzéki politika, ez egy gusztustalan katyvasz.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Veszélyes precedens”
Interjú Sarkadi Balázs akadémikussal
Hol tart a vizsgálat?
Trump és Oroszország
Interjúk
Wim Wenders, Rutkai Bori, Ziggy Marley
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

Politika

még több Politika...

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...