Letiltotta a Facebook a Betyársereg oldalát

  • Szlavkovits Rita
  • 2014. december 17.

Kis-Magyarország

De máris újraindultak, és 120 ezer követőt vizionálnak. Üzentek a „hivatalos rettegőknek" is.

„Várható volt, így nem lepődtünk meg, de azért jobb indokot is kitalálhattak volna. A Betyársereg eltűnt a Facebookról, de mindjárt vissza is tér, mert a harcosok soha nem adják fel” - december 10-én posztolta ezt az üzenetet a Betyársereg újraindult FB-oldalán, amely egyébként azonos néven működik, mint a korábbi. Utóbbit ugyanis feltehetően a sok bejelentés miatt a Facebook törölte. „Voltunk 40 ezren! Most leszünk 80 ezren és ha ez sem tetszik majd 120 ezren! Nem olyan fából faragták a betyárokat, hogy csak úgy feladják. Teljesen mindegy, hogy a való világban, vagy az interneten kell fellépni az igazság és a magyarság oldalán. Mi mindig itt leszünk és HARCOLUNK!” - írták ugyanott.

false

 

Fotó: MTI

A magyarnarancs.hu az elmúlt hetekben többször írt a mozgalomról, amely rendre romák ellen lép fel. Megírtuk azt, hogy hiába nincsenek bejegyezve, lenne jogi lehetőség fellépni a nyíltan rasszista szervezet ellen. Szintén a Betyársereg oldalán olvasható ez: „ A hivatalos rettegőknek üzenjük (köztük azoknak, akik letiltattak minket) el lehet kezdeni a valódi rettegést ugyanis a Betyársereg töretlenül terjeszkedik. Remek sportolókból és harcos mozgalmárokból születtek meg a Betyársereg családjának legújabb tagjai.”

Az oladlon az elmúlt napokban sorra posztolták ki korábbi sikeres akcióikat, új csapataik megalakulását, de már olyan felvetés is született az oldalon, hogy Sándorfalvára is el kellene látogatniuk, mivel egy ottani iskolában a szülők egy nyolc éves tanuló eltávolítását követelik, aki „rettegésben” tartja osztálytársait. A felvetés szerint a szülőket kellene móresre tanítaniuk. Az újra kiposztolt „dicsőség táblához” érkezett a következő hozzászólás is: „Pintér úr mi a lóf@szért kapja a fizetését”

Nincs rasszista indíték

Korábbi riportunkba bemutattuk: a Heves megyei Balaton községben négy közmunkásra támadtak szervezetten augusztusban. A rendőrség azóta is nyomoz, részleteket senki nem tud. A házi őrizetbe helyezett gyanúsított ügyvédje a Heves megyei napilapnak azt nyilatkozta, hogy álláspontja szerint nem történt rasszista indíttatású támadás, mivel védence felesége is roma származású, így az ügyben nem a megyei kapitányságnak kell eljárnia. Arról a lapnak adott interjúban nem esett szó, hogy hetekkel a támadást követően a faluban felvonult a Betyársereg, amelyet a szemtanúk állítása szerint a gyanúsított valóban roma származású felesége vezetett, s amiről a „harcosok” weboldalukon úgy számoltak be, hogy sikerült rendet tenniük a településen, s „helyre tették a viselkedni nem tudó egyéneket.”

Nem érhető tetten az esettel kapcsolatban a rasszista indíték – az ügyben eljáró ügyészség erről tájékoztatta nemrég a TASZ-t. A tájékoztatás szerint bár a megtámadott négy közmunkás valóban roma volt, más roma közmunkást, akivel nem volt konfliktus, hagytak elmenekülni. Jovánovics Eszter a TASZ-romaprogram vezetője azonban úgy véli: bár lehet, hogy a csoport vezetőjében nem volt rasszista szándék, a többiekben ettől még lehetett, hiszen a verekedés alatt a romákat becsmérlő mondatok hangoztak el részükről. A Betyársereg faluban való megjelenése és a támadás között az ügyészség szerint nincs összefüggés.

Figyelmébe ajánljuk