Megnyitott Mészáros Lőrinc legújabb étterme és szállodája, tettünk is egy próbát vele

  • Magyar Krisztián
  • 2016. május 4.

Kis-Magyarország

A felcsúti polgármester az M1-es autópálya óbaroki pihenőjénél található szállodát újította fel. Szétnéztünk a helyszínen, de nem láttak minket szívesen.

Mészáros Lőrinc legnagyobb építőipari vállalkozásán keresztül jutott hozzá egy régóta hányatott sorsú étteremhez és a hozzá tartozó félkész szállodához, amely az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, az Óbarok pihenőhelyen található. A Mészáros és Mészáros Kft. tulajdonába – valószínűleg árverés útján – került ingatlanegyüttest a több hónapig tartó átépítés után kedden nyitották meg a „nagyközönség” előtt.

false

 

Fotó: Németh Dániel


Áron alul?

A Szekér Csárda étterem, hotel és pihenőhely több mint 5,4 hektáros területét a rajta található ingatlanokkal már hosszú évek óta árverezték, mivel az első tulajdonos, az éttermet és az akkor még csak félkész hotelt építtető Óbarok’ 43 Vendéglátó és Kereskedelmi Kft. nem tudta fizetni a Magyar Fejlesztési Bank által a szállodafejlesztésre 2001-ben adott, közel 430 millió forintos hitelét sem. (Az Óbarok’ 43 többségi tulajdonosa az a Várhegyi Gábor volt, aki – az Index korábbi cikke szerint – a kilencvenes évek végéig az alcsútdobozi futballklub elnöke volt, és ismerte az akkor a szomszédos Felcsúton még focizó Orbán Viktor miniszterelnököt is.)

A szálloda

A szálloda

Fotó: Németh Dániel

Az előző tulajdonos a szálloda mellé borozót, sportpályákat is tervezett, de a beruházás jóval többe került annál, mint ahogy arra előzetesen számítottak, csődbe mentek, így elindult a felszámolás és 2007-től az árverezés. A korábbi eredménytelen árverezési felhívásokat követően tavaly kerülhetett a szálloda a Mészáros és Mészáros Kft.-hez, de az új tulajdonos hivatalos bejegyzése csak idén januárban történt meg azután, hogy az ingatlanról törölték a kamatokkal együtt már majdnem egymilliárd forint összértékű, az Óbarok’ 43 Kft.-vel szembeni végrehajtási követeléseket. Arról nincs pontos információnk, hogy menyit kellett fizetnie a felcsúti polgármester és felesége cégének, de minden bizonnyal az első körös árverezés 720 millió forintos kikiáltási áránál jóval olcsóbban, áron alul jutottak hozzá a komplexumhoz.

Nem szívesen látott vendégek

Az utóbbi években bérlők által üzemeltetett Szekér Csárdát egyébként szépen felújították Mészárosék. A parkolóhoz közelebbi, kisebb épületben működő étterem modern és kimondottan ízléses kialakítása jóval impozánsabb, mint az autópályák pihenőiben megszokott vendéglátóhelyeké. Az étteremnek otthont adó kisebb épületben is van néhány szoba, de a szálláshelyek többsége egy jóval nagyobb épületben található. Úgy tudjuk, a munkálatok során szinte mindent kicseréltek, nem csupán az éttermet, hanem a szobákat is felújították és – mint ahogy a saját Facebook-oldalukra feltöltött fotón is látszik – ízlésesen berendezték.

Hasonló eset?

Ha Ön vidéken él, és a cikkben leírtakhoz hasonló esetet tapasztal, kérjük, írja meg nekünk a kismagyarorszag [at] narancs [dot] hu címre.

 

A hétfői átadót követően kedden mi is megnéztük a Mészáros-birodalom újabb ékkövét, de csak az étteremig jutottunk. Fotósunkat rögtön kiszúrták, és az üzletvezetőként bemutatkozó férfi közölte, hogy szerinte magánterületen tartózkodik, ezért ne készítsen képeket. Én ezalatt odabent kértem egy kávét és limonádét, miközben megjelent Mészáros Lőrinc testvére, János, akit először körbevezetett az üzletvezető, majd egy másik férfival együtt elvonultak kávézni. Az étteremben a 10-15 perces tartózkodásom ideje alatt nem volt egy vendég sem. A fizetés után kapott blokkon egyébként a Mészáros és Mészáros Kft. neve szerepel. Mondjuk nem mondanánk olcsó helynek Mészáros új éttermét: egy Café Latte majdnem ötszáz forint, és szervizdíjat is külön számolnak fel.

false

 

Bár az éttermet és a szállodát megnyitották, még akad tennivaló az épületek körül. Látogatásunkkor a bejárathoz vezető lépcsőkön is dolgoztak Mészáros Lőrinc alkalmazottai – mellettük ott parkolt a Fejér B.Á.L. egyik kisteherautója, ez a cég a polgármester családjának egyik legújabb vállalkozása –, de még a szálloda környezetének rendezése sem fejeződött be, hátravan a füvesítés és a parkosítás, és állítólag egy sportpályát is kialakítanak majd a hatalmas terület egy részén.

false

 

Fotó: Németh Dániel


Egy luxushotelt is kinézett magának?

A már évek óta felszámolás alatt álló egerszalóki Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel dolgozói egy ideje kész tényként kezelik, hogy a felcsúti polgármester valamelyik érdekeltségéhez kerül a környék egyik legszebb szállodája. A Heves Megyei Hírlap online oldala a napokban azt közölte, hogy a továbbiakban az az Event-Immo Kft. fogja üzemeltetni a hotelt, amely egyik tulajdonosa egy olyan vállalkozás, amely az a Csík Zoltánhoz köthető, aki Mészáros Lőrinc több cégében is vezető tisztségviselő.

Figyelmébe ajánljuk