Szolnok volt alpolgármestere a DK-ból átlépett a Momentumba

  • Massay-Kiss Andrea
  • 2022. december 12.

Kis-Magyarország

Pedig az utóbbi időben két momentumos is a Gyurcsány-párt felé vette az irányt.

Facebook-oldalán jelentette be Szolnok volt alpolgármestere, Miskolczi László, hogy a DK-ból kilépve a Momentum színeiben folytatja tovább a politizálást.

Bejegyzésében Miskolczi ezt írja: „2014 második felétől egészen 2022 áprilisáig a Demokratikus Koalíció Jász-Nagykun-Szolnok 1. választókerület elnöke voltam, ez idő alatt több nagyszerű eredményt is sikerült elérnünk. 2019-ben kiemelkedően jól szerepeltünk az EP-választáson Szolnokon, majd az önkormányzati választásokra is joggal lehettünk akkor büszkék. Személyemben a DK tudott adni egy alpolgármestert. Idén tavasszal a hatalmas csalódást keltő országgyűlési választások áldozata lettem, ugyanis a Fidesz előre, aljas módszerrel eltervezett akciójának köszönhetően azonnali hatállyal megszüntette alpolgármesteri tisztségemet. Elszomorító, hogy addigra az így is nagyon megkurtított ellenzék több tagja is szerepet vállalt abban, hogy a hatalom végső csapást mérhessen az ellenzékre, így rám is.”

A Narancs.hu többször beszámolt a Miskolczi által felidézettekről. Mint megírtuk, a városi ellenzéket tömörítő Szolnoki Többség nevű formációból több képviselő is távozott, így két és fél év után a csoport lényegében felszámolódott. Ugyanezen a közgyűlésen napirendre tűzték Miskolczi László ellenzéki alpolgármester felmentését is, akinek munkáját feleslegesnek ítélték meg. A szavazáson 18 képviselőből 11-en voksoltak arra, hogy Miskolczit visszahívják tisztségéből. A történtek érdekessége, hogy Miskolczi leváltására az a Bóka Éva tett javaslatot, aki korábban a DK, majd a Momentum tagja volt.

Miskolczi arról is beszámolt Facebook-oldalán, hogy a Momentum pártoló tagja lett, majd néhány hete rendes tag. Ezt azzal indokolta, hogy az általa is képviselt demokratikus elvek, amelyek mellett politikai szerepet tud vállalni, a Momentum értékeivel azonosak.

Átlépése azért is érdekes, mert az utóbbi időben az a tendencia volt a jellemző, hogy a Demokratikus Koalíció felé mozdultak többen a Momentumból. Lapunk is megírta: Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere október második felében jelentette be, hogy távozik a Momentumból és bár nem lépett be a DK-ba, de a a Fővárosi Közgyűlésben viszont a Demokratikus Koalíció frakciójához csatlakozik. Szintén beszámoltunk róla, hogy pár hete a kecskeméti Bodrozsán Alexandra is átült a DK-ba.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk