Otthagyja a Momentumot az újpesti polgármester

  • narancs.hu
  • 2022. október 19.

Belpol

Déri Tibor a Fővárosi Közgyűlésben a DK frakciójához csatlakozik, de a pártba nem lép be. 

A Facebook-oldalán közölte Déri Tibor újpesti polgármester, hogy kilép a Momentumból. 

Déri azt írta, döntését hosszú hetek gondolkodása és tépelődése előzte meg, de az elmúlt hetek során világossá vált számára, hogy "valami végérvényesen megváltozott ebben a helyi politikai közösségben", ezért döntött a kilépés mellett.

Dérit párttagságát a Momentum elnöksége szeptember elején felfüggesztette, miután a polgármester a párt vezetésének jóváhagyása nélkül döntött úgy, hogy családi okok miatt nem indul újra a kerületvezetői posztért 2024-ben. A párt közleménye viszont már akkor egy korábban kialakult bizalmi válságról írt, így a viszony megromlásának okai homályosak. 

Déri most arról írt, hogy párton kívüli polgármesterként folytatja a munkáját, fővárosi képviselőként a Fővárosi Közgyűlésben viszont a Demokratikus Koalíció frakciójához csatlakozik, de a pártban nem lép be.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk