Leváltották Szolnok DK-s alpolgármesterét

Kis-Magyarország

Egyelőre nem tudni, ki kerül Miskolczi László helyére.

Különleges pillanatokkal kezdődött a szolnoki közgyűlés csütörtöki ülése. Mindjárt az elején Szalay Ferenc polgármester ismertette, hogy Szekeres Éva képviselő neve ezentúl Bóka Éva, és azt is, hogy a korábbi momentumos politikus egyben kilépett a Szolnoki Többség - XXI. század képviselőcsoportból. A városvezető azt is közölte, hogy Galló György Péter pedig a Jobbik - Váltsunk közösen képviselőcsoportból lépett ki. Ezek alapján a két képviselőcsoport megszűnt létezni. Szalay hozzátette, úgy véli, ezzel befejezte a Szolnoki Többség nevű ellenzéki formáció a két és fél éve tartó működését.

Ezek után szót kért az ellenzék soraiban ülő Bóka Éva, aki olyan hozzászólást produkált, hogy azt kormánypárti képviselők is megirigyelhetnék volna. Gyakorlatilag beolvasott az ellenzéknek. Felrótta, hogy saját magát verte szét, mert az nem egy szerveződés volt, hanem egy összeállt banda. Úgy vélte, az elmúlt két év csak arról szólt, hogyan tudja magát az ellenzék kinyírni, ezért is jutott el idáig. 

A továbbiakban ráfordult Miskolczi László bírálatára, aki egyébként nem volt jelen a közgyűlésen. Mint Bóka elmondta, nem számít, hogy jelen van-e az ülésen vagy sem, mert mintha soha nem is lett volna ott Miskolczi. Javasolta, hogy vegyék fel a napirendre a leváltását.

 
Bóka Éva

Szót kérve Ligeti József - aki elsőként ugrott ki a Szolnoki Többségből és ezzel elindította az erodálását - csatlakozott Bókához; azt hangsúlyozta, hogy Miskolczi munkája teljesen feleslegesnek bizonyult és kár fizetést adni neki. Csatlakozott Bóka javaslatához, amit szerinte már korábban meg kellett volna tenni. A Miskolczival kapcsolatos felvetésre reagálva Györfi Mihály, az MSZP-s alpolgármester is bizalmi szavazást kért maga ellen, hogy akkor bizony szavazzanak róla is.

Ezt a polgármester elengedte a füle mellett és csak Miskolczi leváltásáról rendelt el szavazást. 

A képviselők titkos szavazáson döntöttek: a 18-uk közül tizenegyen arról határoztak, hogy Miskolczi Lászlót hívják vissza tisztségéből. Hogy ki lesz majd helyette, egyelőre nem tudni. Lehet, hogy már a következő közgyűlésen szavaznak az új személyről, de az is elképzelhető, hogy majd csak a június 26-ra kitűzött időközi választást követően. Ezt azért kell megtartani a 4-es számú választókerületben, mert itt korábban lemondott mandátumáról a 2019-ben a Demokratikus Koalíció színeiben nyertes, majd függetlenként ténykedő Fajcsák Károly.

Hogy itt kit indítanak a pártok, jelenleg szintén nem tudni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!