Frankfurtban van már az Afganisztánból kimentett 26 magyar

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 19.

Külpol

Magyar Levente államtitkár elmondta azt is, kizárólag azokat az afgán állampolgárokat fogadjuk be, akik a magyar csapatoknak segítettek. Senki mást.

Ma hajnalban megérkezett Frankfurtba az a huszonhat magyar állampolgár, akiket Afganisztánból menekítettek ki repülőgéppel - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Magyar Levente elmondta, a magyarok már biztonságban vannak, és valószínűleg csoportokban érkeznek Budapestre még csütörtökön.

 Magyar beszámolt arról is, hogy csütörtök hajnalban felszálltak Magyarországról azok a repülőgépek, amelyek a még mindig Afganisztánban lévő magyar civilekért és azokért az afgánokért mennek, akik a magyar csapatokat korábban segítették "különböző minőségekben". A gépek Üzbegisztán érintésével érkezhetnek meg Kabulba - tette hozzá.

Az  államtitkára hagsúlyozta: Magyarország semmiféle "elosztási mechanizmusban" nem kíván részt venni az afganisztáni menekülthullám kapcsán. "A mi álláspontunk sziklaszilárd: ide senki nem jöhet, akit mi nem hagyunk jóvá, akit nem fogadunk be, és akit mi befogadunk azok kizárólag azok az afgán állampolgárok, akik a magyar csapatoknak valamilyen módon a segítségére voltak az elmúlt években."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk