Meztelenül dubajoztak, börtönbe is csukhatják őket

  • narancs.hu
  • 2021. április 5.

Külpol

11 ukrán nő vetkőzött, orosz férfi szervezte a fotózásukat. Ő is bajban van.

Meztelenül pózolt tizenegy ukrán nő egy erkélyen Dubajban egy reklámfotóhoz, fényes nappal. A helyi rendőrség eljárást indított. Az Egyesült Arab Emírségekben ez erkölcstelen viselkedésnek számít, a pénzbüntetésen túl börtön is járhat érte, ugyanígy azoknak is, akik megosztották a fotókat a netes felületeken – számol be az esetről a 24.hu.

A jelenetről készült felvétel márpedig körbejárt a Twitteren, látható rajta, hogy a nők az előkelő Marina negyed egyik penthouse lakása előtt vetkőztek le.

A rendőrség közleményt adott ki, eszerint a nők viselkedése nem fér össze az emirátusi közösség értékeivel. A meztelenkedők akár hat hónapig terjedő börtönt és 5000 dirham (kb. 420 ezer forint) pénzbüntetést kaphatnak a közerkölcstörvény megszegéséért.

A Telex a BBC-re hivatkozva arról ír, hogy a nőket letartóztatták, és eljárás indult egy orosz állampolgár ellen is. Ő nem meztelenkedett, hanem a fotózást szervezte, de azért ugyanolyan kemény büntetésre számíthat, akár 18 hónap börtönnel is sújthatják.

Figyelmébe ajánljuk