Hétfőtől 10 ezer forintra büntetik a lakossági engedély nélkül parkolókat a IX. kerületben

Lokál

Ha lakossági engedély nélkül este 6 és reggel 7 óra között a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken hagyják az autójukat.

Hétfőtől 10 ezer forint szabálysértési bírsággal bünteti a ferencvárosi közterület-felügyelet azokat az autósokat, akik lakossági engedély nélkül este 6 és reggel 7 között a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken hagyják autóikat a IX. kerületben

– közölte az Ferencvárosi Önkormányzat.

A kizárólagos parkolás csak az esti időszakot érinti, reggel 7 óra és este 18 között ugyanolyan feltételekkel használhatja bárki ezeket a parkolókat, mint korábban. A zöld rendszámú autókra is ugyanez a szabály vonatkozik, csak lakossági engedéllyel parkolhatnak a kijelölt részeken. A várakozási tilalmi időszak a hét minden napján érvényes.

Minden kizárólagos parkolási szakaszt kiegészítéssel ellátott várakozni tilos tábla jelez.

Az önkormányzat emlékeztet, Ferencváros február 20-án vezette be a kizárólagos lakossági parkolást a Haller utcától befelé eső Belső és Középső-Ferencvárosban a helyi lakosok parkolás-problémáinak enyhítésére. Ezen a területen 4351 fizetős parkolóhely van, amiből 1205 darabot jelölt ki az önkormányzat kizárólagos lakossági parkolónak. A türelmi időszak egy hónapon át tartott, ez idő alatt csak figyelmeztetést kaptak a rossz helyen parkolók, március 20-tól már büntetnek, ha valaki tilos áll.

A tájékoztatás szerint az első tapasztalatok kifejezetten jók, felméréseik alapján az autósoknak csak 10 százaléka állt eddig rossz helyre.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere a kizárólagos lakossági parkolást azért kezdeményezte, hogy a helyiek parkolási gondjait enyhítsék a kijelölt idősávban. A rendszer segít abban, hogy este ne kelljen hosszan körözve parkolóhelyet keresni – tette hozzá az önkormányzat közleményében.

Hasonló rendszer működik már Erzsébetvárosban, TerézvárosbanÚjlipótvárosban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?