Bevezetik a kizárólagos lakossági parkolást Újlipótvárosban is

  • narancs.hu
  • 2022. május 13.

Belpol

A parkolásszabályozás augusztus 1-jén veszi kezdetét, egy hónapos türelmi idővel.

Budapesten már tavaly nyáron kezdetét vette Teréz- és Erzsébetvárosban, hogy az önkormányzatok megpróbálják enyhíteni a túlzott autóhasználat miatti parkolási káoszt.

A kezdeményezés abból áll, hogy 18 és másnap reggel 7 óra között a parkolóhelyek 30 százalékát csak a bejelentett helyi lakosok használhassák. A programmal egyidőben a mikromobilitást, azaz a rövidtávú, közösségi közlekedést (bicikli- és e-rollermegosztás) is népszerűsítve mikromobilitási pontokat hoztak létre, tucatnyi kizárólagos leadási helyet kialakítva az utcákon az eszközöknek.

A programot ősszel Ferencváros is bejelentette.

De a mikromobilitás terén Újlipótváros is élen jár, hamarosan pedig a kizárólagos lakossági parkolás is megkezdődik a XIII. kerület belvárosi részénderült ki a kerület Facebook-posztjából. Az előkészületek már májusban elkezdődnek a Dráva utca, a Váci út, a Szent István körút és a Rakpart által határolt területen: 124 oszlopon összesen 373 új táblát helyeznek ki, amelyek jelzik majd a kizárólagos lakossági parkolóhelyeket.

A parkolásszabályozás augusztus 1-jén veszi kezdetét, egy hónapos türelmi idővel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk