Hétfőtől a parkolóhelyek 30 százalékát csak helyi lakosok használhatják a VI. kerületben

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 23.

Belpol

Este 6 és reggel 7 óra között csak lakossági parkolási matricával rendelkező helyi lakosok parkolhatnak.

Terézváros polgármestere Soproni Tamás sajtótájékoztatón jelentette be, hogy este 6 és reggel 7 óra között csak lakossági parkolási matricával rendelkező helyi lakosok parkolhatnak majd a 6. kerület kijelölt parkolóhelyein. Augusztus 23-ától – a helyi lakosokon kívül – eszerint egyre több helyen tilos lesz csak úgy bárkinek parkolni. A polgármester elmondta, a forgalomtechnikai tervek már elkészültek, így hamarosan megkezdődhet a parkolási zónák kitáblázása.

405 ilyen kijelölt parkolóhelyhely, melyek az összes parkolóhely 30 százalékát teszik ki – közölte a polgármester.

Mivel teljesen új rendszerről van szó, türelmi időt adnak az autósoknak: október elsejéig csak figyelmeztetik azokat, akik jogosulatlanul foglalnak el egy-egy, a kerületi lakosoknak fenntartott parkolóhelyet. 

T ovábbi a parkolást segítő intézkedésként Terézvárosban a kerületi parkolóházakban nagyjából 150 darab parkolóhelyet 50-60 százalékos kedvezménnyel kínálnak majd a helyi autósoknak.

A hétfői sajtóeseményen a XIII. kerület vezetése is hasonló kezdeményezést jelentett be. Puchner Gábor alpolgármester elmondta, egyelőre a forgalomtechnikai egyeztetések zajlanak, a rendszer ősszel indulhat majd el.

Korábban az V. kerület vezetése szintén hasonló terveket jelentett be, amelyet egyelőre nem fogadtak el. Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester szerint ott már elkészültek a forgalomtechnikai tervek is, azonban a Fővárosi Önkormányzat elutasította esetükben a tervezett kizárólagos parkolóhelyek ötletét.

(Facebook/Budapest Városháza)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk