Ki fogja megmenteni a Marvel szupersikeres szériáját, miután páros lábbal rúgták ki a rendezőt?

  • Gera Márton
  • 2018. július 29.

Mikrofilm

A galaxis őrzői biztosan folytatódni fog, csak az a kérdés, ki rendezi az újabb részt.

Egy hete derült ki, hogy James Gunnak mennie kell a Marveltől, mivel előkerültek az évekkel ezelőtti tweetjei, melyekben pedofil tartalmazó üzeneteket fogalmazott meg. Rögtön egyértelművé vált ezzel, hogy nem Gunn rendezi A galaxis őrzői harmadik epizódját, hiába írta már meg a forgatókönyvet is. Bár azóta elég szépen pörög a Gunn mellett kiálló petíció, a legkevésbé sem valószínű, hogy a Disney visszahívja a rendezőt.

Épp a szemünk láttára írja ki magát a filmvilágból a szuperhősmozik agyonsztárolt rendezője

Pedofil Twitter-posztok miatt repül. De tényleg álszent a Disney viselkedése? James Gunnt péntekig valószínűleg a Disney-Marvel szórakoztatógyár egyik legfontosabb figurájaként tartották számon. Elkészítette A galaxis őrzőit, ami anyagilag és kritikailag is siker volt, majd jött a folytatás, és már azt is lehetett tudni, hogy két év múlva érkezik a harmadik rész.

Az viszont teljesen biztos, hogy A galaxis őrzői folytatódni fog: a Marvel ugyanis érthető módon nem akarja befejezni a szériát, mely a humoros stílusával színesíti a lassan egy évtizede futó Moziverzumot. A sorozat ráadásul a kasszáknál is jól futott, a második rész 863 millió dolláros bevételnél jár, ami igen jónak számít, lévén a film költségvetése 200 millió dollárt tett ki. Szóval nem az a kérdés, hogy lesz-e A galaxis őrzői vol. 3, hanem hogy ki fogja azt rendezni. Tippek pedig szép számmal akadnak.

Taika Waititi

false

 

Fotó: MTI


Adná magát, hogy a legutóbbi Thor rendezőjét kérjék fel az új A galaxis őrzőihez, hiszen a Ragnarök éppen olyan humorral dolgozott, mint a széria eddigi két része. A rajongók többsége is Waitit szeretné a rendezői székben látni, ugyanakkor érkezésére kevés esély van. Az új-zélandi rendező jelenleg a Jojo Rabbitet készíti, ami vérbeli szatíra lesz, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy ő maga játssza majd el benne Adolf Hitlert, aki egy mai kisgyerek képzeletbeli barátja a történet szerint – nem sok ideje lenne tehát az új A galaxis őrzőire.

Nicole Perlman

false

 

Fotó: YouTube

Rendezőként még nem próbálta ki magát, de a Marvel kötelékében is dolgozó forgatókönyvíró több sikeres produkciónak is összehozta a szkriptjét, szóval nem volna meglepő, ha lehetőséget adna neki a stúdió a rendezői bemutatkozásra. Erre azért is van esély, mert Gunn mellett ő írta az első A galaxis őrzői forgatókönyvét, így van fogalma arról, hogy mit kell kezdeni Draxszel vagy éppen Groottal. Ellene szól viszont, hogy jelenleg is több forgatókönyvön dolgozik a Marvel kötelékében (Captain Marvel, Fekete Özvegy), ezért kérdéses, hogy egy 2019-es forgatást le tudna-e vezényelni.

Russo testvérek

false

 

Fotó: MTI


Anthony és Joe Russo ma a Marvel Moziverzum féltve őrzött kincse: ők csinálták a komolyabb hangvételű Amerika Kapitány-epizódokat, nemrég tetőt alá hozták a Bosszúállók: Végtelen háború első részét is, hogy jövőre folytassák azt. Nem A galaxis őrzői-féle poénkodás az ő védjegyük, de a legutóbbi Bosszúállókban is tudták irányítani az infantilisebb figurákat. Nyilván áldaná az eget a Disney, ha sikerülne őket a Marvel Moziverzumnál tartani, ám kérdés, hogy a testvérpár örök életében képregény-filmet akar-e rendezni. A mi tippünk az, hogy nem.

Peyton Reed

false

 

Fotó: YouTube

A leginkább vígjátékokban utazó Peyton Reed is betagozódott már a Marvelbe, A Hangyával és A Hangya és a Darázzsal. Ezek pedig pont olyan különutas filmnek tűnnek, mint A galaxis őrzői: viccesek, mernek kicsik lenni, és a cselekményük érdemben alig befolyásolja a komolyabb filmek történetét. Ráadásul egyelőre nem tudni, visszatér-e valamikor a vászonra a Hangya, így elviekben Peyton Reed számára egyenes az út, hogy folytassa a beszélő fa és a fegyveres mosómedve sztoriját.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

Figyelmébe ajánljuk