Narancsblog

Miért eszméletlen kínos, hogy Vitézy Dávid lett a Közlekedési Múzeum főigazgatója?

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 16., 15:55
kommentek
12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Persze, persze, még csak „megbízott főigazgató”, de sok kétségünk nem lehet e szárnyaló karrier újabb csodás fejezetének beteljesedését illetően. A közlekedés mágusa ismét révbe ér.

„Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ korábbi vezérigazgatóját bízta meg január 16-ától a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatói feladataival az emberi erőforrások minisztere.

A közlemény szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma októberben a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatói posztjának betöltésére pályázatot írt ki, de az eredménytelenül zárult, ezért a miniszter az új pályázat kiírásáig megbízott vezető kinevezéséről döntött” – írja az index.

Na, nincs itt semmi kárognivalója a kákán is csomót keresőknek: pályázat volt, de eredménytelenül zárult. Van ilyen, nem? Na, ugye! Tehet erről a Vitézy? Aligha. Ő csak olyan muszáj Herkules, jön, és megoldja. Pedig lenne jobb dolga is: megoldhatná például Kanada komplett közlekedését. Igény – mint tudjuk – lenne rá.

Itthon mindenesetre sok kétségünk nem lehet a megbízotti státusának sorsa felől, hisz a portál így idézi tovább a minisztériumi közleményt: „A megbízott főigazgató feladata koncepció kidolgozása a múzeum hosszú távú működtetésére, továbbá az intézmény átfogó megújítása és az újjáépítés irányítása.” Világos: Vitézy kidolgozza, aztán az öreganyánk térgye kalácsa majd eligazgatja… Persze.

Szóval nem is azért annyira gáz ez az egész, mert azt a komcsi praxist folytatja, amit a rendszerváltáskor annyira szerettünk volna elfelejteni, hogy tudniillik jó elvtárs Vitézy elvtárs, tegyük oda valahová, ahol túl nagy bajt nem csinálhat… Ma már nem létezik a Nőtanács vagy a Munkásőrség Országos Parancsnoksága, de egy múzeumban jó helyen lesz. Csak nem szabadulnak el a keze alól a százéves mozdonyok, hogy a Ligetben randalírozzanak, ugye! Ez is szégyenteljes magyarázat.

De az igazi a döntés mögül kiragyogó kilátástalanság: azt csinálunk, amit akarunk. Ha a király kicsit ütődött rokonának sarzsi kell, megadjuk neki, akkor is, ha eddig mindent elbaltázott. Akkor is, ha még saját oldalunk is kiakadt a bénaságán. Ja, meg nektek is megadjuk, ami jár. Mindenkinek.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 16., 15:55
kommentek
12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Vitézy Dávid
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 12 törzsmókus
  törzsmókus
  2017. január 06., péntek 22:39
  édes faszom, mér a Kükü az egyetlen, aki kiakad egy ekkora baromságon? :(
  végre volt egy káder, aki véletlenül értett is valamihez, de a Tarlóssal nem tudott kijönni, ezért kirakták.
  aki szerint mindent elbaltázott, annak küldeném szeretettel a Mit adtak nekünk a rómaiak? c. részt a Brian életéből. meg néhány rázós szovjet trolit, szar éjszakai menetrendet, érthetetlenül recsegő megállóbemondást, jegypénztártalan éjszakát, utastájékoztatás nélküli üzemzavart…
 2. 11 talalom
  talalom
  2016. január 26., kedd 03:15
  Korunk Titán-ja. "Ti tán tudtok vele kezdeni valamit..."
 3. 10
  Isaac Bóhner
  2016. január 24., 08:51
  lord ORRTÚRÓNAK ez a beo egy TÚRÓ !!!
 4. 9
  József Béniám
  2016. január 19., kedd 16:29
  Aki egyszer bekerül a gépezetbe az csak felfelé bukhat, mint régen!
 5. 8
  2016. január 17., 22:21
  Fideszes bűnöző nem vész el -csak átalakul. Szavazz a Rákosi-Orbán elmebetegre !
 6. 7 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2016. január 17., 17:12
  A Nőtanács létezik, Független Női Szövetség a neve, ha minden igaz, az elnöki posztot még mindig Torgyánné Cseh Mária tölti be, ő az az elhíresült feleség, aki Vitézy Dávid egyik rokonát finom húslevessel vendégelte meg, amikor annak nem volt mit ennie.
 7. 6 HPW
  HPW
  2016. január 17., 16:28
  "Ma már nem létezik a Nőtanács vagy a Munkásőrség Országos Parancsnoksága" Na csak várjál azzal a nem létezikkel...
 8. 5 yoyo
  yoyo
  2016. január 17., 13:13
  igen, a nagy tömegközlekedési izé a legtöbbször különböző átnevezgetési és átszínezgetési hókuszpókuszokban öltött testet.

  a hév átnevezgetés kifejezetten arra a hatásra játszott rá, hogy ettől egyből sokkal komplexebbnek tűnő metróhálózatot kapjunk, mivel az 1-4. metróvonalak után következik számozásban az 5-8. hév.

  a metrókban pedig megjelentek a világvárosok ismert grafikájú metrótérképei, azzal az aprócska trükkel, hogy a bonyolult pókhálórajz nem a abból a nyamvadt pár vonalkából áll, hanem a fontos villamos troli és siklójáratainkkal kiegészítve már kifejezetten londonias metropolisz hatását keltik.

  a másik csodafegyver a járatokon folyamatosan mindenféle ovodai információkat harsogó hangosbemondó, amitől egyenesen a gutaütés kerülget.

 9. 4 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2016. január 17., 12:23
  3.

  Igen, például nagyon tehetségesen átkeresztelte a HÉV-vonalakat, például a szentendreiből H5 lett, a gödöllőiből H8 (vagy H9?), a csömöriből H9 vagy (vagy H8?).

  Egy másik, hasonlóan fontos tette, amivel egy csapásra más színben láttatta a világot, a pesti buszok átfestése volt.
 10. 3
  Kürti Gábor Dezső
  2016. január 17., 10:37
  Mégis mi az hogy eddig mindent elbaltázott?
  Ennek épp az ellenkezője igaz.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Narancsblog

A magyarnarancs.hu véleményblogja

Narancsblog
Szerző adatlapja
Összes blog Itt