A Momentum elleni hajsza hetének lehangoló tapasztalatai

szerző
Gera Márton
publikálva
2017. márc. 12., 17:57
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ez a hét megmutatta, hogy a legsötétebb pártállami időket éljük.

Csak egy újabb hét a NER-ben: egész pályás letámadás zajlott a Momentum ellen, hétfőn a Magyar Idők töltötte meg az ágyút, kedden kicsit pihentek, de szerdán már újra tüzeltek. Csütörtökön sem volt megállás, ahogy azt megírtuk, a Figyelő leleplezőnek szánt cikke kísértetiesen hasonlított az Origóéhoz. Este pedig Mészáros Lőrinc „jó tévéjében” készítettek egy olyan riportot, aminek láttán Vlagyimir Putyin és Kim Dzsong Un rögtön telefonált a Mark Zuckerbergnél is okosabb Lőrincnek, hogy így kell ezt, nagy pacsi. Bár ezek a mocskolódások egyrészt túltoltak, nevetségesek meg szánalmasak is, de közben végtelenül rémisztők.

Már nem a pártközpontból kell leküldeni az anyagot a mocskolódáshoz.

Megy magától a dolog, és egyre durvább lesz. Akit megtalálnak, annak nem csupán a múltját veszik elő (ezt eddig is fullba tolták), hanem az lesz a bűne, hogy létezik, hogy van anyja, van apja, hogy gondol valamit a világról, aminek nem az az alfája és ómegája, hogy az élősködő vezetőket kiszolgáljuk.

Az elmúlt hét támadásai persze nem a Momentumról szóltak, nem Hajnal Miklósról, meg nem is arról, hogy a főnök bedühödött, amiért meggyilkolták a nagy lopását kis álmát. Hadüzenet ez mindenkinek, hogy jobb lesz, ha kussoltok, mert simán így fogtok járni, a nevüket nem vállaló médiamunkásaink belétek szúrják a kést, és adogatják egymásnak tovább, amíg lélegeztek. Amíg ki lehet valamit találni, amíg lehet valamit hazudni, addig bárki lehet a célpont. Ha befogod a pofád, talán még olcsón megúszhatod. De ha van dohányboltod, elvesszük, a gyereked járhat a tönkretett iskolába, és ha kórházba kerülsz, akkor is megszívtad, de legalább azt nem kell olvasnod a neten, hogy az apád a 444-et lájkolgatja, te meg Oxfordba merészeltél járni.

Hogy egyre rosszabb egy ilyen országban élni, hogy az értelmes vita már lassan lehetetlen? Egy Oxfordban tanuló diák a Momentum-riport után levelet írt az MTVA-nak. Azért szívszorító („Önök tényleg egy olyan országban szeretnének élni, ahol

azért támadnak valakit, mert saját erejéből bejutott

a világ egyik legjobb egyetemére…?”), mert benne van minden, amiért most annyira fojtogató Magyarországon élni.

De akármennyire is ömlik a propaganda, a Momentum azt mutatta meg, hogy cirka egy hónap alatt térdre lehet kényszeríteni a rendszert. Akkor pedig nem tud mit mondani, csak mekeg és makog, hazudozik, majd elszalad.

szerző
Gera Márton
publikálva
2017. márc. 12., 17:57
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 34
  Cyrano
  2017. március 13., hétfő 22:28
  Hát, hogyne kedveském.
  Nem az a snassz, hogy az ami, hanem, ha kimondja az ember.

  Ne várjon, ne relaxáljon. who cares?
  Akkor sem változtatok a véleményem, pusztán azért, mert maga szerint snassz

  Véleményem szerint meg az a snassz, hogyha egy felnőtt ember beájul a látszattól.

 2. 33
  szegedi789
  2017. március 13., hétfő 22:09
  Cyrano Ha nem értem, miért térjünk vissza rá 10év múlva ? Na, most kezdtem idegeskedni, lőttek a relaxációmnak . . . 10év múlva rá kell jönnöm ... rá kell ... Összpontosít ... rájön ... :)

  De ez a segédcsapatozás olyan snassssssz, mert most ebben a gondolati béklyóban szenvedjek, mert ha így nézem az elempét, momentumot, tényleg nem értem, hogy miért ne az egész ellenzéki térfélre nőjem ki magam ezzel az ideával ? 5%-os ( most ?) elempé mennyivel kirívóbb, mint maszop, vagy a hasonló nagyságrendű (?) gyurcsány-párt ? bizonyos irányú utálat elég-e egy ilyen választási rendszerben ? politikai rendszerben ? árulózás ? / elmúlt 27év eltörlése ? mondjuk mind a két retorikai irányban belelovalhatja magát az ember . . . de minek ?

 3. 32
  Cyrano
  2017. március 13., hétfő 21:14
  Jól van szegedi, relaxáljon.
  Ha nem érti, nem érti.
  Attól én még nem kapok idegösszeroppanást.
  Majd 10 év múlva térjünk vissza a történetre. Akkor már talán vége lesz ennek a lidércnyomásnak. Momentumostul.
 4. 31
  szegedi789
  2017. március 13., hétfő 20:08
  de az a tv2ős "riport" szolnoki vendégszereplésről . . . az rendesen magába szippantott minden olyan dolgot, ami miatt a tv2 nem tévé
 5. 30
  szegedi789
  2017. március 13., hétfő 20:06
  Segédcsapat ... Haj, kérem, úgy minden egyszerű. Azért ne feledjük el, hogy elempé és most a momentum is valami nem működő dolog meghaladására, leváltására stb. született, az előbbi nem tudott igazi áttörést produkálni, utóbbiról egy sikeres ügyön és fokozódó fideszes médiamószeren ("tényekes" momentum gyáva c. klipp megvolt ? ) kívül még olyan sok minden nem derült ki ...
  De az összeesküvés úgy látszik alap, ez különösen szép a fenti írás fényében, kontextusában . . .
  Miért, mi a megfelelő reakció egy rosszul kormányzó, majd rosszul működő baloldali ellenzék ellen, anélkül, hogy fidesz kottájából , hihi, játszana valaki ? Azt el kell ismerni a tét nélküli gyurcsányozástól a haza nem derül fényre, de az összeesküvős logika nem inkább azt követelné meg, hogy inkább az évtized(ek) óta működő politikai aktorok legyenek a gyanúsak ? Nem az a roppant gyanús, ha valaki szerény teljesítmény dacára marad a politikai placcon huzamosabb ideig, mint aki világot akar megváltani, és pofára esik ? (És nemcsak Fodor államférfiúról beszélek, hihi ...)


 6. 29
  Cyrano
  2017. március 13., hétfő 18:44
  rworse:
  Te így látod, én máshogy.
  Úgysem győzzük meg egymást.
  Bár én nem is akarlak.
 7. 28
  rworse
  2017. március 13., hétfő 18:09
  Cyrano, 21

  Elég nehéz úgy más által felépített segédcsapat lenni, hogy a csapatban senki se tud róla, még a csapatvezető se, hogy ők más által felépített segédcsapat. Az egy más ügy, hogy ki mikor kivel kokettál vagy szolidarizál vagy jogászkodik, de az LMP nem (sem) a Fidesz által felépített segédcsapat. Tudtak volna róla, hehe. Legalább Schiffer tudott volna róla, de ő se tudott, hehe. Nem mellesleg őt is a rendszerváltás óta figyelem, még ifjúszocialistaként érintkezésbe kerülvén és érdekesnek találván. Az LMP alakulására is ráláttam, viszonylag mélyen - sokszorosan kibukott volna, ha akár csak a szempont is felmerül, hogy az LMP egy konteó.
  Tudod, van amikor a szivar csak egy szivar.
  Az mostanában van, hogy az LMP úgy "kokettál" néha a Fidesszel (is), ahogy nem kéne egy nem szalonképes erővel "kokettálni", de ez a választott és fenntartott szerepükből eléggé adódik (lásd programpárt, lásd még Momentum, amiről egyetértettünk, hogy LMP v2.0, de abban nem értünk egyet, hogy bármelyik is a Fidesz segédcsapataként indult volna).
 8. 27
  yoyo
  2017. március 13., hétfő 16:30
  Cyrano, az egyértelmű, hogy az olimpiai a fidesznek a tuti csikicsuki volt, ha nyernek azért, ha nem, akkor meg azért. És persze, már én is emlegettem, a magyarok olimpiai álmának tönkretétele sokáig lesz hivatkozás (lásd a határon túliak megtagadása című szégyenletes népszavazás)

  Felmerült, hogy egyszerre ítélik idén oda a 2024-es és 28-as olimpiát, ennél a változatnál a 28-as szinte biztos lett volna, mivel arra csak mi maradtunk volna.

  A NOB-nál korruptabb intézmény kevés van a világon, ezért nem gondolom, hogy ne lettünk volna szalonképesek a szemükben. És azt sejtem, hogy a jövő világversenyeit egyre gyakrabban fogjál rendezni ótvar kiskirályságok, azok a helyek, ahol nincs kontroll a pénzköltések felett, ahol a dicsőséghajhászás eszement dolgokba rántja a hatalmat.

  És ha annak idején Athén megkaphatta, majd Rio is megkaphatta, és Szocsi is, ez lesz egyre gyakrabban.

 9. 26
  Cyrano
  2017. március 13., hétfő 16:25
  Pont amiatt találták ki most a városkép-védelmi törvényt.
  Nem lehet majd más plakátot kirakni, mint kulturálisat.
  Ha megszavazzák, nyilván benne lesz kivételként, hogy a kormány tájékoztató jellegű plakátjaira nem vonatkozik.
  És a kutyáknak sok "vadragasztása" volt (joggal.)
 10. 25
  Cyrano
  2017. március 13., hétfő 16:21
  Persze yoyo.
  Csakhát pont Schiffer volt az alapító.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Veszélyes precedens”
Interjú Sarkadi Balázs akadémikussal
Hol tart a vizsgálat?
Trump és Oroszország
Interjúk
Wim Wenders, Rutkai Bori, Ziggy Marley
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-magyarország

még több Kis-Magyarország...

Politika

még több Politika...

Narancs

Blog

még több cikk