Hugo Race & The True Spirit

  • 2015. november 17.

Snoblesse

Mély és sötét bluesrock egy ausztrál legendától.

Ha Hugo Race csak annyit tett volna, hogy a Birthday Party feloszlása után csatlakozott Nick Cave-hez, és részt vett a Bad Seeds megalapításában, már aranybetűkkel írnák a nevét a rock nagykönyvében. Ám Hugo Race szerencsére ezt követően sem hagyott fel a szakmával: a nyolcvanas évek vége óta legalább három együttesben zenél egyszerre, emellett szólóban és producerként is igencsak aktív.

false

A fantasztikus hangú, delta bluesból, rock and rollból, balladákból súlyos elegyet gyúró gitáros-énekes 1989-ben alapított The True Spirit Race talán legfontosabb projektje: az évek során számtalan tagcserén átesett zenekar kulcsfigurája, zeneszerzője, karizmatikus frontembere. Hugo Race sötét, sűrű atmoszférájú, bugyborékolós elektronikával megtámogatott, groove-os bluesrockja egészen rendkívüli, elemi erejű koncertekben csúcsosodik ki: most van is miért érkezniük, hiszen The Spirit címen új albumuk is megjelent idén. A True Spiritet utoljára hét éve, Race másik zenekarát, a Dirtmusicot hat éve lehetett utoljára Budapesten látni, úgyhogy a mostani, új lemezt bemutató koncert biztosan különleges élmény lesz.

Az előzenekar, a Tod Cklorox & His Band tulajdonképpen „filmzenekar”: super8-as filmeket vetítenek improvizatív, némi theremin hangzást sem nélkülöző kísérőzenével.

Figyelmébe ajánljuk