Döntetlent játszott a magyar válogatott Angliában

  • narancs.hu
  • 2021. október 13.

Sport

Marco Rossi hősöknek nevezte csapatát, ami így is negyedik maradt a csoportban. A mérkőzés közben a magyar huligánok okoztak botrányt.

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott kedden az Eb-ezüstérmes angol csapat vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában, de így is negyedik maradt a csoportjában – írja az MTI.

 A Wembley Stadionban rendezett mérkőzésen Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Sallai Roland büntetőjével a 24. percben került előnybe, a házigazdák pedig a 37. percben egy pontrúgást követően John Stones révén egyenlítettek.

 A hazai együttes a 68 évvel ezelőtti 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában. Azóta nyolcszor vereséggel tért haza a szigetországból. A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint tanítványai bizonyítottak azzal, hogy kedden 1-1-es döntetlent értek el az Eb-ezüstérmes angolok vendégeként a Wembley Stadionban rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen. „Az albánok elleni vereség után idiótának gondoltak, most meg hősök vagyunk” – kommentálta az eredményt a Blikk szerint Rossi.

A válogatott mérkőzése közben egy kisebb, ám brutális meccs is zajlott párhuzamosan: a fekete ruhás magyar szurkolók összecsaptak a rendezőkkel, majd a rendőrökkel is, miután az egyik magyar drukkert rasszista bekiabálásai miatt rendőrök akarták kivezetni a lelátóról. A balhé a lelátón mintegy félóráig tartott, a rasszista drukkert végül letartóztatták.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk