Nem ment el az eszük: raftingpályát építene a kormány az Alföldre

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 02., 15:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mernek nagyot álmodni, a lényeg, hogy jó sokba kerüljön.

Sosem volt kérdés, hogy a Fidesz-kormány mer-e elég nagyot álmodni. Vízi filmstúdió Kisvárdán, olimpia 2018-ban Budapesten, stadion itt, stadion ott.

Most meg úgy hírlik: hamarosan forrásokat csoportosít át egy az Alföldön létesítendő raftingpálya – vadvízi evezést biztosító pálya – tanulmánytervének elkészítéséhez a kormányzat – értesült a hvg.hu.

Állítólag régóta dédelgetett elképzelése a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek (MKKSZ) a magyar rafting. A szervezet másfél hónappal ezelőtti konferenciáján pedig a lap értesülése szerint már megvalósítható-megvalósítandó lehetőségként vetődött fel a terv.

A kormány 80–100 milliárd forintot tervez az aktív turisztika fejlesztésére fordítani az elkövetkező években.

Ebből futja majd a magyar raftingra is. Nem gond, megépítik.

Az MKKSZ ötletéről az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztostól érdeklődött a hvg.hu. Révész Máriusz saját bevallása szerint először maga is meghökkent a felvetésen, aztán utánanézett, és úgy látja: Európa-szerte több helyen valósult már meg hasonló fejlesztés 4-6 méteres vízszintkülönbségű területeken.

A magyar raftingpályát a kiskörei víztározó mellé terveznék. Két éve ezen a területen már – egy gyengébb raftingpályának is beillő – 1300 méter hosszú, 30 bukóból álló úgynevezett hallépcsőt adtak át. E hallépcső és a kiskörei vízi erőmű között épülne ki a sportcélokra alkalmas vadvízi meder.

A beruházástól a Tisza-tó turisztikai vonzerejének javulását reméli a kormány. A lap információi szerint kétszázmilliós nagyságrendű forrást csoportosít át a közeljövőben a kormány csak a tanulmányterv elkészítéséhez. A teljes beruházás egyes becslések szerint 2–2,5 milliárd forintba kerülhetne.

(hvg.hu)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 02., 15:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3 szegedi789
  szegedi789
  2017. december 02., szombat 19:37
  Lehet, hogy hülyeséget írok, de mintha úgy rémlene, hogy pl. Tisza-tónál van nyaralója Selmeczi "Nyugdíjvédő" Gabikának... Gyanússss.......

  Ja, és 444 forgatott ott, és vette szemügyre kerékpárutat és fejlesztett tavat. Nem hapienddel záruló fejlsztési mese, annyi szent ... €€€€€€€€....

  Szegedi sportmanként csak ütemesen tudok tapsolni. Itt is hány milliárdba kerül a püspöki aréna ? Főleg, hogy van 2 "szentély", egy angol típúsú tribünnel bíró vasutas pálya (ami tényleg klassz hely lenne), illetve évtizedek óta rohad szét Szeol-pálya, ahol pár évtizede Crvena zvezda játszott "százezres" nemzetközi meccseket. De építenek egy püspöki arénát !

  Tehát átérzem raftingpálya nemesközpénzelvesztő szent jellegét. Rezsim transzcendens €-törekvését a hon felemelésére...

 2. 2 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. december 02., szombat 19:08
  Nem állnék meg a raftingpályánál, lazacokat is telepítenék a Keleti-főcsatornába, és felépíteném Nádudvar mellé a Mont Blanc-t, hungarocellből, hogy nyáron se olvadjon el rajta a hósipka.
 3. 1 rworse
  rworse
  2017. december 02., szombat 17:25
  Teremjen hát országunkban jó sok változás,
  Nem egy fillér, de sok tallér lesz ide pajtás!
  Nosza rajta, raftingpályát tegyünk az Alföldre,
  Megbontatik kezünk által a síkság vízszintje!

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Díjemelésre várva
Budapesti taxihelyzet
Interjúk
Setét Jenő, Arundhati Roy, Sándor Anna
Könyvmelléklet
Michael Chabon, Móra Ferenc, Sikerlista
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Gasztró

még több gasztró

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs

Vélemény

még több Vélemény...