Újabb úszóeseménynek ad otthont a főváros, de a Duna Arénát nem használják hozzá

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 29.

Sport

Viszont ismét lehet uszodát újítani!

Nagyot megy idén Budapest az úszóesemények megrendezésében: miután lement a vizes-vb és a Masters-vb, novemberben újabb rendezvénynek ad helyet a főváros. Az Európai Úszó Szövetség ugyanis úgy döntött, hogy november 4-én Budapest rendezheti

a férfi és női vízilabda európai Szuperkupa-mérkőzést,

jelentette be ma Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség ügyvezető igazgatója egy sajtótájékoztatón, számolt be az MTI.

Remek, gondolhatnánk, a drága pénzből felépült Duna Arénát legalább lesz, aki kihasználja, hiszen bár azért épült, hogy „megoldást jelentsen a főváros tartós vízfelületi hiányára, s ezáltal a tömegsport bázisává váljon”, sajnos az úszni vágyó nagyközönség számára 2018 májusáig biztosan nem lesz látogatható. A sportolók is csak szeptembertől vehetik birtokba, jelenleg az Aréna ideiglenes lelátóinak elbontása történik, aminek a végén az objektum csupán 6 ezer férőhelyes lesz.

De mielőtt örülni kezdenénk, ne tegyük,

a novemberi mérkőzések ugyanis nem a Duna Arénában lesznek,

hanem a felújított Komjádi uszodában. Ott „előbb a női LEN Kupa győztese, az UVSE mérkőzik meg az Euroligát elhódító orosz Kirisivel, majd a férfi Bajnokok Ligájában legutóbb első Szolnok csap össze az Eurokupa-győztes Ferencvárossal”. Nemcsik mindehhez azt is hozzátette, hogy a Komjádi lelátóinak befogadóképessége jelenleg 1800 fő, ezt szeretnék a Szuperkupa napjára legalább 2000 fősre kibővíteni.

 

Figyelmébe ajánljuk