Annyira, de annyira optimista Orbán partnere, hogy az már sok

  • narancs.hu
  • 2015. szeptember 11.

Villámnarancs

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője Bicskére látogatott, és mindent a legnagyobb rendben talált. Azért lenne egy kérdésünk.

A magyar hatóságok minden tőlük telhetőt megtesznek az érvényben lévő európai jogi előírások teljesítéséért – mondta az MTI tudósítása szerint Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője pénteken újságíróknak, miután a bicskei befogadóállomáson tájékozódott. Azt is megjegyezte, hogy a menekültek sosem fogják azt érezni, hogy optimális ellátást kapnak, ezt sem elvárni, sőt elérni sem lehet, mindenesetre a minimális elvárásoknak megfelel a bicskei tábor. Manfred Weber a bicskei befogadóállomás kapujában nyilatkozva azt is hangoztatta, hogy a menekültek okozta kihívás nemcsak egy országé, hanem egész Európáé. A jobbközép pártcsalád európai parlamenti frakcióvezetője a látogatás előtt Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt az Országházban – zárul a beszámoló.

Tényálladék, Bicskén a lehetőségekhez képest tűrhetőek az ott lakó migránsok életkörülményei, leginkább azért, mert emberként bánnak velük – ott jártunkkor mi is ezt tapasztaltuk. A baj éppen az, hogy az állam délen nem hajlandó biztosítani ezt a minimális szintet sem a menekülteknek, hanem lényegében magukra, illetve a fizikai teljesítőképességük határára került rendőrökre hagyja őket. Kíváncsiak lennénk egy a röszkei tábor bejáratánál tett Manfred Weber-nyilatkozatra is – már ha a kormány elég bátor volna ahhoz, hogy oda is megszervezzen a frakcióvezetőnek egy bejárást.

Figyelmébe ajánljuk