Ez már a vég! Törvényt módosítanának, mert senki nem kíváncsi Orbán passziójára

  • narancs.hu
  • 2017. május 20.

Villámnarancs

Lassan jön majd a kötelező ingyensör és a kedvezményes jegy a felcsúti kisvasútra.

Hiába egy rakás új stadion, a nézőket nem sikerült becsábítani az arénákba, amelyek az élvonalban is – néhány rangadótól eltekintve – konganak az ürességtől. Nincs is nagyobb szívfájdalom ennél abban az országban, ahol a miniszterelnök – döntően közpénzből – egy fociakadémiát telepíttet a szomszédjába, ám a VIP-páholyban tülekedők és néhány helyin kívül alig kíváncsi valaki arra, mit szerencsétlenkednek a másodosztályban.

A lényeg, hogy neki tetszik

A lényeg, hogy neki tetszik

Fotó: MTI

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke panaszkodik is folyamatosan, de mintha Csányi Sándor se értené meg, hogy először minőségi és nézhető játékot kellene felmutatni a tao-milliárdokból felpumpált magyar együtteseknek, utána lenne reális elvárás, hogy a nézők is betévednek majd a meccsekre. Mindenesetre az OTP vezére péntek este azt mondta a Digi Sport műsorában, hogy törvényjavaslatot kezdeményeztek „arra vonatkozóan, hogy a személyre szóló azonosítás ne legyen kötelező a kluboknak”. Vagyis: az egyesületek maguk dönthetnék el, hogy milyen szigorú szabályok szerint engednék be a nézőket.

Hogy ettől jelentősen változna-e a szurkolói létszám, az erősen kétséges, főleg úgy, hogy a Ferencváros szinte biztosan nem fogja elengedni a vénaszkennert, de Csányinak van más ötlete is, íme: „Próbálunk megfelelő marketingeszközöket is alkalmazni a nézők visszacsalogatása érdekében.” Ez nagyjából azt jelenti, fingjuk sincs, miként lesz több szurkoló úgy, hogy a magyar foci továbbra is nézhetetlen. Úgyhogy attól tartunk, a teli stadionok érdekében kevés lesz a törvénymódosítás – hacsak nem teszik törvényileg kötelezővé a meccsre járást.

Figyelmébe ajánljuk