Ismét Bereményi, ismét kurzusfilm – Szerencsére Putyin is beszállt

  • narancs.hu
  • 2014. augusztus 15.

Villámnarancs

Film készül Kincsem ló viszontagságos, ám sikerekben gazdag életéről Bereményi Géza műve alapján. Minden idők legdrágább magyar filmje egy átlagos hollywoodi produkció árát viszi el: tiszta Amerika, nem? Szerencsére Szőcs Géza és Putyin elnök is beszálltak.

Azt írják a Heti Válasz online felületén, hogy drámai thriller van készülőben az aranylábú paripáról, aranyáron. De semmi vész, mert a „filmet támogatja az orosz elnöki adminisztráció, az orosz kulturális miniszter és az orosz filmalap is, emellett magánbefektetők adják össze azt a pénz, amelyből az eddigi legdrágább magyar filmet megvalósítják. A költségvetés azért 12 milliárd forint alatt marad. Nemzetközi szereposztásra készülnek olyan sztárokkal, mint Mads Mikkelsen, Martin Freeman vagy Ed Harris, emellett Jean-Paul Belmondót is felkérnék egy kisebb jelenetre…”

false


Hát nem rendes az „orosz elnöki adminisztráció”-tól, hogy Gérard Depardieu-t ezúttal nem akarják a nyakunkba varrni? Talán attól tartanak, hogy kidőlne alóla a ló? Hm, meglehet, mindenesetre kurzuslovagnak Szőcs Géza sem utolsó: Orbán főtanácsadója dramaturgként segíti a nagy munkát, s biztosítja a produkció tökéletes függetlenségét.

Remekmű készül, elvtársak! Alig több mint tízmilliárdból.

Figyelmébe ajánljuk