Kövér László már nem ordibált, csak csendesen motyogta maga elé: kitiltom, kitiltom, ezt is kitiltom

  • narancs.hu
  • 2016. november 27.

Villámnarancs

De nézhetjük az esetet úgy is, mint a nyilvánosság szisztematikus felszámolását.

Ma reggel megint sikerült arra ébrednünk, hogy Kövér László ismét kitiltott valakit a parlamentből. Talán azért, mert nem volt rajta sapka, de inkább azért, mert egy ellenzéki párt szóvivőjeként ki merte nyitni a száját.

Gréczy Zsolt (DK) kitiltását az teszi… nos, némiképp patologikussá, hogy nevezettnek épp most járt le az április óta tartó előző kitiltása. Az okokról így számol be honlapján a párt: „Korábban az volt az általános szabály, hogy nem országgyűlési képviselők csak az Országgyűlés sajtótermében nem tarthattak sajtótájékoztatót, a kék társalgóban azonban igen. Arról, hogy ez a szabály megváltozott volna, sem a DK, sem Gréczy Zsolt nem kapott tájékoztatást, sőt egyszer sem figyelmeztettek minket a kék társalgóban tartott sajtótájékoztatók után.”

Beszámolója címében felteszi a kérdést a DK: mitől fél így házelnök úr?

Kézenfekvő válasz lenne, ha azt mondanánk, hogy a nyilvánosságtól, attól, hogy hátha kiderül valami… Végtére is Kövér dr. rendszerint újságírókat szokott kitiltani, legutóbb tán a 444 munkatársait, s a maga módján Gréczy is sajtómunkás.

De a válasz valójában mégis az, hogy a házelnök úr épp azért csinálja ezt, mert nem fél semmitől. Abban a hitben él, hogy bármit megtehet, ami tetszik neki. S neki ez tetszik: kitiltani, kitiltani, kitiltani… Lássa meg mindenki, hogy itt én vagyok a főnök, a főnök, itt én vagyok a főnök. Legalább itt.

Figyelmébe ajánljuk