Ne sírjon a szátok, tanárok, Balog Zoltán megmenti helyettetek a tanulóifjúságot

  • narancs.hu
  • 2016. január 29.

Villámnarancs

Az embererő-miniszter fehér zászlót lobogtatva haknizza végig a médiát, de ugyanezzel az erővel halálfejes zászlót is lengethetne.

Balog tegnap a Mokkában és az Info rádióban magyarázkodott, ma pedig az MTI-hez juttatott el egy csinos közleményt, amelynek lehetett volna az is a címe: „Ne sírjatok, tanárok!” Merthogy a szöveg nagy része nem azokról a gondokról szól, amiért tiltakoznak a pedagógusok, hanem arról, hogy régen milyen rossz volt,  most meg… „a kormány a pedagógusok számára kiszámítható életpályát és a rendszerváltás óta legnagyobb béremelést biztosítja, amelyre eddig 234 milliárd forintot költött. A pedagógusok béréért, béremelésükért és az iskolák fenntartásáért az állam felelősséget vállalt, ahogy a tanárképzés megújításáért is. Több mint félezer iskolát újítottak fel, és további 210 milliárd forint értékben indítanak újabb iskolafejlesztéseket … a szülők terhét is minden eszközzel igyekeznek csökkenteni, a rendszerváltás óta soha ennyi gyermek nem volt részese az ingyenes gyermekétkeztetésnek és az ingyenes tankönyvellátásnak”, stb. stb.

Egy ilyen fantasztikus leltár után már-már olyan érzésünk van, hogy az elégedetlenkedő tanerők tényleg hálát adhatnak a miniszter úrnak, hogy leült velük tárgyalni. Mi több, „a pedagógusok felvetéseit meghallgatva már döntöttek, hogy egyharmadára csökkentik adminisztrációs terheiket, csökkentik a tanfelügyeleti, az értékelési és minősítési terheket, javítják a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működését”, sőt „minden más felvetést is megvizsgálnak, amely a gyermekek érdekét és az oktatás színvonalának javítását szolgálja”.

Na, erre varrjatok gombot, tanárkáim! Pláne, ha majd a végén kiderül, hogy a gyerekek érdekeit és az oktatás színvonalának javítását kizárólag olyan megoldások szolgálják, amelyek egyúttal Balog, Czunyiné, Hoffmann Rózsa és a többi derék kormányközeli szakember érdekeivel is egybeesnek. Mert úgyis az lesz a vége. Ti meg majd nézhettek, ahogy kijelentik rólatok, „ezekkel nem lehet tárgyalni”.

Figyelmébe ajánljuk