Némethné kecses háta – Iszkol a Fidesz

  • 2014. január 21.

Villámnarancs

A választási kampány elkezdődött, de a Fidesz – mint most a szimpatikus Némethné derűs példája ékesen bizonyítja is – úgy elsunnyog minden vitát, nyilvános megmérettetést, mint a sicc.

„A közügyek nyilvános megvitatásának elsődleges és minden szempontból megfelelő fóruma az Országgyűlés. A parlamenti képviselőknek a hamarosan kezdődő tavaszi ülésszakon nyílik lehetőségük arra, hogy a házszabály szabta keretek közt álláspontjukat bemutassák, kérdéseiket feltegyék” – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium keddi nyilatkozatában annak kapcsán, hogy Szél Bernadett, az LMP társelnöke nyilvános vitát javasolt Némethné fejlesztési miniszternek arról, hogy mi a lidérces rossz nyavalyát is bírt ő aláírni Moszkvában a paksi fejlesztésről.

Most hagyjuk azt, amit Szél mond, bár teljesen igaza van abban, hogy tudniillik „most pótolhatja, amit a kormány az elmúlt hónapokban elmulasztott, vagyis a társadalom és a szakma tájékoztatását, a legkézenfekvőbb kérdések megválaszolását”. Persze, pótolhatná.

Hagyjuk Paksot is. Putyin Orbán zsebébe gyömöszölt pénzét is (3000 milliárd, csupa kis címletben).

Nézzük csupán a hozzáállást! Mert most ez lesz a műsor április 6-ig.

A választási kampány elkezdődött, de a Fidesz – mint most a szimpatikus Némethné derűs példája ékesen bizonyítja is – úgy elsunnyog minden vitát, nyilvános megmérettetést, mint a sicc. Elpucolnak minden összecsapás elől, csak a sarokról kiabálják vissza, futtukban, hogy elmúltnyócév, rohadt komcsik. Fogadjunk, hogy nem lesz miniszterelnöki vita sem, nem volt már 2010-ben sem. Mindenki tudja, miért: mert 2002-ben és 2006-ban volt. S nemcsak azért nem lesz, mert Orbán nem szeret égni (ahhoz elég Ibrahimović is). Hanem azért, mert nincsenek válaszaik, és tiszta lekiismerettel egyik sem tud kiállni. Vannak viszont felméréseik, melyek azt mutatják, hogy elég elmúltnyócévezni, s újrázhatnak.

Ez is valami, hogy áprilisig csak a kecses hátukat látjuk. Remélhetőleg utána is – egy darabig, aztán már azt sem.

Figyelmébe ajánljuk