Orbán Viktor nem akar elnök lenni, van annál egy jobb ötlet is, várja Székesfehérvár…

  • narancs.hu
  • 2015. május 26.

Villámnarancs

Orbán Viktor most épp Székesfehérváron ígért hetet-havat, nem csoda, hogy a polgármester azt se tudta, hova tegye a nyelvét.

„István király Székesfehérvárott építtette fel templomát. 1031-ben a félig kész bazilikában helyezték végső nyugalomra fiát, Imre herceget. 1038-ban magát az első királyt is ide temették. (…) Fontos kiemelni itt a bazilika, mint hely közjogi szerepét. Meghatározó esemény, hogy minden királyunkat itt koronázták mindaddig, amíg a török el nem foglalta Fehérvárt. (…) Ebben a bazilikában őrizték a királyság levéltárát, kincstárát, a koronázási jelvényeket” – olvassuk a Szent István király és Székesfehérvár című kiadványban, de mi ez ahhoz képest, ahogy ma délelőtt a székesfehérvári polgármester fogadta Orbán Viktort.

false

 

Fotó: MTI


„Székesfehérvár a történelme során magyar kormánytól soha nem kapott még annyi támogatást, mint Orbán Viktorétól” – mondta Cser-Palkovics András az Index tudósítása szerint, mire a kormányfő gyorsan rátett még egy lapáttal a történelmi támogatásra: reptér, hangversenyterem, rendezvényközpont, megújult kórház, már tényleg csak az hiányzott, hogy bejelentse: a magyar kormány épít egy másik bazilikát is, ahol például koronázást is rendezhetnek.
Vagy ezt a Cser-Palkovicshoz hasonló hazafiaknak illene javasolniuk?

Figyelmébe ajánljuk