Tarlós kussol, őt nem érdekli a 18 éves fiatal éjszakai előállítása

  • narancs.hu
  • 2017. július 21.

Villámnarancs

Budapest főpolgármestere pontosan úgy viselkedik, ahogy azt tőle megszokhattuk.

A mno.hu kereste meg Tarlós Istvánt, mert kíváncsi volt, Budapest főpolgármestere mit szól a BKK e-jegyrendszerét feltörő, 50 forintért bérletet vásárló, majd ezt a közlekedési vállalatnak rögtön jelentő fiatal éjszakai előállításához. Tarlós azonban nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Nyilatkozott viszont Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója, aki nemrég még úgy védte a silány e-jegyrendszert, hogy az csak okos embereknek való, akik tudnak okostelefont kezelni. Most azt mondta, hogy „senki ne higgye, hogy az a célunk, hogy fiatalokat, iskolásokat zaklassanak a rendőrök, akik meg tudják ítélni majd, hogy történt-e bűncselekmény vagy sem.”

Dabóczi Kálmán

Dabóczi Kálmán

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Csak nagyon, de nagyon halkan kérdezzük meg: akkor mi a büdös franc a cél?

Épül már a rendőrállam: a lakásából hurcolták el éjszaka a 18 éves fiatalt, aki jelezte a BKK-nak, hogy baj van a rendszerükkel

Orwell alapján dolgoznak. A 24.hu úgy tudja, gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség azt a fiatalt, aki észrevette a BKK e-jegyrendszerének problémáját, és így 50 forintért tudott bérletet venni. De mivel csak jószándékból tesztelte a rendszert, rögtön jelezte is a hibát a közlekedési vállalatnak, akik köszönet helyett feljelentették őt.

Figyelmébe ajánljuk