Visszhang: könyv

Chella Quint: Tabuk nélkül a menstruációról

Visszhang

Sok, kifejezetten gyerekeknek szóló könyv érhető el ma már az önelfogadás és a testpozitív gondolkodás témakörében.

Boldogabb helyeken az egészségkultúra része az oktatásnak is. Nálunk pedig nagy segítséget jelenthetnek ezek a gyerekek kezébe adható, vagy közösen tanulmányozható kiadványok. E könyv célja, hogy megváltoztassa a menstruációhoz való hozzáállásunkat. Leginkább olyan lányoknak lehet a segítségére, akik még nem vagy nem régóta menstruálnak, de az sem baj, ha a fiúk is tisztában vannak azzal, hogy milyen a másik nem testének a működése. Az ismeretterjesztő, tényszerű útmutató a pozitív hozzáállást propagálja, eloszlat babonákat, és lerombolja a hamis mítoszokat az olyan avítt tévhitekkel szembemenve, amelyek az egészséges működési folyamatot egyfajta negatív állapotnak állítják be.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.

Aki soha nem járt Tulsában

  • - turcsányi -

Mathew Brady a fotográfia történetének kétségkívül kimagasló alakja, az első fotoriporter, az első PR-szakember, az első bármi.

Elsüllyedt Budapest

„Szép Ernő előbb népszerű költő volt, azután divatos színpadi szerző lett, regényei irodalmi szenzációknak számítottak, azután egy időre szinte teljesen megfeledkeztünk róla” – írta Hegedűs Géza 1976-ban, A magyar irodalom arcképcsarnoka című portrékötetében.