Visszhang: film

Csoda

  • 2022. szeptember 7.

Visszhang

Egy novícia titokban távozik a zárdából, a városi kórházba megy – abortuszra. Rendőrtiszt szeretőjét keresi az őrsön, aztán otthon.

Asszonyt talál, két gyereket. Jaj, tévedés! Csak lassan értjük meg, miről szól az útja: számvetésről és felvállalásról. Nem lesz küret és nem fordítja fel egy vétlen család életét. A haza-, vagyis a zárdába vezető úton látjuk először mosolyogni a lányt. Hogy mi lesz, tovább nem nyomasztja, mert ezt a terhet letette annak kezébe, akiben hisz.

És ekkor a taxisofőr megerőszakolja és félholtra veri.

Egy másik történet kezdődik, a nyomozóé, aki előállítja ugyan az elkövetőt, de bizonyíték híján tehetetlen. A megvetéshez bosszúvágy társul, nem csak a sokat látott rendőr zsigeri indulata a büntetlenül maradó rettenetes bűn láttán, de személyes is – hiszen ő az áldozat testében még élő magzat apja. Habozás nélkül lépi át a szakmai protokollt, hamisít bűnjelet, hallgat ki ügyvéd nélkül, helyszínel a gyanúsítottat pszichikai nyomás alatt tartva, sőt bántalmazva a beismerő vallomásért. Haldokló szerelmének áldozathozatala kell ahhoz, hogy ne váljon maga is halálos bűn elkövetőjévé.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.