Visszhang: könyv

Jenny Kjærbo: A lunda

Visszhang

Egy üregben élt a szüleivel a lunda. Minden szép és jó volt, mígnem egy nap váratlanul felbukkant a lakhelyükön egy tojás.

A lundaszülők nagyon boldogok voltak, de a kis lunda semmit sem értett. Hogy került hozzájuk a tojás? Miért örülnek ennyire a szülei? Ő valamiért nem volt boldog, inkább zavarodottságot és valami furcsa dühöt érzett. Egy nap a szülők úgy gondolták, a lunda elég nagy már ahhoz, hogy vigyázzon a tojásra, így amikor kirepültek élelemért, az ő gondjaira bízták. Ám a kis lunda, maga sem értette miért, ismét dühbe gurult, és belerúgott a tojásba, az pedig legurult a dombról, a szikla pereméig.

Némi pánik és akció: a lunda csak vissza tudta ügyeskedni a tojást az üregbe. Ami sajnos mindeközben megrepedt. A hibát lehetetlen volt elrejteni az éles szülői szemek elől. Csakhogy a szülei nagyon megörültek a repedésnek, amit a lunda megint csak nem értett.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.