Visszhang: lemez

Nadine Sierra – Made for Opera

Visszhang

Három, a fátum kényszerpályáján végighaladó operai nőalakot jelenít meg második szólóalbumán a fiatal amerikai szoprán, Nadine Sierra.

Violetta, Lammermoori Lucia, illetve Júlia (Gounod operájából) szólamából meghallgathatjuk az okkal vagy ok nélkül, de mégiscsak bizakodó hangvétel áriáit éppúgy, mint a bús végzet beteljesedéséhez kötődő magándalokat: szólaljanak meg bár halálos ágyon vagy őrülési jelenet közepette. Számtalanszor elénekelt slágerek mellett olyan dalok sorjáznak a lemezen, amelyek a női létezés és tragikum operai alapmintázatát reprezentálják. Kétszeresen is vizsgahelyzet ez tehát Sierra számára: kismilliomodik versenyzőként elénekelni a Sempre liberát vagy az Addio, del passatót, valamint ezek révén bebizonyítani, hogy ő is él-hal az operaszínpadon. Méghozzá úgy, hogy ennek a mutatványnak tudhatóan nem a lemezstúdió az ideális közege.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.

Aki soha nem járt Tulsában

  • - turcsányi -

Mathew Brady a fotográfia történetének kétségkívül kimagasló alakja, az első fotoriporter, az első PR-szakember, az első bármi.