Visszhang: film

Space Jam: Új kezdet

  • SzSz
  • 2021. július 21.

Visszhang

Michael Jordanből csak egy van, de létezik egy B opció is, ám ő sajnos nem LeBron James, hanem a Rocky-szériát feltámasztó Michael B. Jordan. Cameója a film legjobb poénja.

Ma már minden, 90-es évekbeli dolgot nosztalgikus fátyol burkol be. Így járt a Space Jam is, amelynek báját a folytatás csak tovább­emeli. Tapsi Hapsiék élő szereplős kalandjait legalább ezer módon igyekeztek folytatni a múltban: ismét Jordannal, Jackie Channel Spy Jam, vagy épp Tony Hawkkal Skate Jam címen. Végül Bolondos dallamok: Újra bevetésen címmel Brandon Fraserrel készült el a nem hivatalos második rész. Huszonöt év telt el az eredeti óta, és bebizonyosodott, amit mindenki sejtett anno: újabb Jordan nem lesz, így Csőrikének és társainak a talán legméltóbb utódjával, LeBron Jamesszel kell összeállniuk. Ő Jordannal ellentétben rendelkezett már játékfilmes tapasztalattal: a 2015-ös Kész katasztrófában önmaga sóher mását játssza a férfi főszereplő jó barátjaként, többször is ellopva a show-t. Ehhez képest a Space Jamben látványosan szenved, amikor épp nem tart a kezében egy animált kosárlabdát – és ugyanígy vannak vele először rajzolt, majd borzalmas plüssfigurává animált társai is: a közhelyes üzenetet (kötelező játék helyett érezd jól magad!) kreativitás nélkül, két hosszú órán át igyekeznek lenyomni a torkunkon. A ’96-os Space Jam eredetileg egy Nike-reklámból született – az a fajta tömény önpromóció azonban, amelyet a Warner Bros. most nyom, minden eddigit felülmúl. Pedig a Ready Player One-nal egyszer már bebizonyították, hogy lehet ezt elegánsan is.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.