Visszhang: kiállítás

Végh László: Isten, hus­kyk, havasok

Visszhang

Mintha a rosszízű közhellyé silányított „Isten, haza, család” jelszót állítaná pellengérre a Magyar Hang 43 éves fotográfusa, sőt e blaszfémiát még tetézi is az Erdéllyel (és Alaszkával) kapcsolatos finom utalás.

Pedig szó sincs gúnykacajról, Végh László – divatos kifejezéssel – történetet mesél, amelyhez aligha találhatott volna frappánsabb címet. De e történetet „találatnak” is mondhatnánk: Végh megismerkedett a Borgói-hegység közelében lévő Óradna plébánosával, Kiss Attilával, aki megszállott kutyaszánosként vált közismertté. „Pappá szentelése óta, vagyis tizenhét éve foglalkozik huskykkal. Autodidaktaként kezdte ezt a sportot, ma már világbajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes a nemzetközi kutyaszánhúzó mezőnyben” – írja az ismertető. Noha az ilyesmiről elsőre az ugrik be, hogy az efféle sztori remekül mutat egy bulvárlapban a kétfejű varjú és a 179 éves szibériai sámán között, azért abban sincs semmi különös, hogy Végh László fantáziáját is magával ragadta az erdélyi mese, mely minden apró részletében hálás fotótéma.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.