Lovasi és Bödőcs vokálozik Krúbi új dalában

  • narancs.hu
  • 2023. június 11.

Zene

Ez barter, mert Krúbi szerepel a Kispál és a Borz Beszorult mondat című új albumán.

Krúbi csütörtökön közzétett új számában a kezdő harsonaszó után Lovasi András kezdi az éneket, amit a rapper folytat. A háttérvokálban szerepel Bödőcs Tibor is.

A Partyzán című dal majdnem hatperces, a zenét és a szöveget is a rapper szerezte, a klip animációja Horváth Réka munkája.

A dal így kezdődik:

„A házak falaira kitettem egy faszképet/

Azt annyira peckesen állt, hogy az emberek puskának nézték a mélynarancs napfényben..”

Bödőcs Tibor és Krúbi együttműködése már nem új keletű, tavaly ősszel egy klipben a humorista által alakított Orbán Viktor csókol kezet a rappernek. Ő meg korábban a Mulat a manézs című Bödőcs-regényt ajánlotta. 

Krúbi a Kispál és a Borz nemrég megjelent új lemezének címadó dalában, a Beszorult mondatban is szaval.

„Én nagyon bírom őt, szerintem egy igen tehetséges csávó” – mondta Lovasi András a rapperről a Magyar Narancsnak adott interjúban. – „Ez a mostani generáció amúgy is egy nagyon izgalmas színteret alkot. Sosem volt egyszerre ennyi és ennyire fiatal tehetséges előadó a piacon. Régebben a harmincas-negyvenes zenészek tudtak eljutni odáig, hogy a hab kidobja őket a tetőre. Most meg egy csomó kora huszonéves arc sikeresen birkózik meg azzal, hogy egy ilyen kis piacon ügyesen és gyorsan felépítse magát. Krúbival többször találkoztunk, például fesztiválokon, és amikor megírtam a Beszorult mondat című dalt, már akkor tudtam, hogy ennek a középső részét oda kéne adni valakinek.

Elküldtem neki, és egy hét múlva vissza is küldte úgy, hogy írt bele egy plusz részt.

Tök jól megcsinálta azt, amit kértem tőle. Sokáig nem tudtuk, mi legyen a lemez címe, és aztán szinte adta magát, hogy ez legyen. Krúbival sokkal fiatalosabb és élettel telibb lett ez a szám. A legelején, amikor megírtuk, nem szerettem ezt a szerzeményt. Talán ez volt az első, amit összeraktunk. Nem is voltam biztos benne, hogy szerepelnie kéne a lemezen, de miután Krúbi hozzányúlt, értelmet nyert az egész. Úgy éreztük, hogy egy fontos dal lett.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk