A hazaárulózás folytatódik: Gajdics Ottó is beszállt

  • narancs.hu
  • 2017. május 4.

Belpol

A pártlap főszerkesztője elmondta, kik is a hazaárulók.

Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője, korábban a Hír Tv emblematikus figurája az Echo Tv Angard című műsorában hazaárulózott egy jót. A felvétel április 26-án készült, néhány órával azután, hogy Orbán Viktornak jelenése volt az Európai Parlamentben, ahol több képviselő is kritizálta.

„Segítsük a fiúkat, hozzuk ide akkor azt a néhány hazaárulót, aki ma is megmutatta – Magyarország nagy-nagy dicsőségére –, hogy hogy lehet úgy politizálni az Európai Parlamentben, ahol még egyetlen országnak egyetlen képviselőjét se láttuk, hogy a saját hazájának, amikor kint van a miniszterelnöke, nekiesik, mint bolond borjú az anyjának. (…)”

A műsor másik résztvevője, Böcskei Balázs politikai elemző később meg is jegyzi: „Ottó, az egyik állításod az volt, hogy aki Orbán Viktort támadja, az hazaáruló…”

De Gajdics szerint ő nem ezt állította: „Ne facsard ki a szavaimat, nem ezt mondtam. Én azt mondtam, hogy azok az emberek, akik ott fölálltak és ezt az eseményt arra használták ki, amire, és ahogy ott viselkedtek meg amiket mondtak, az az én politikai közösségemnek nettó hazaárulás. Nem lehet rá mást mondani.”

Emlékezetes, januárban Bencsik András szintén az Echo Tv-ben nevezte hazaárulónak azokat, akik aláírják a Momentum népszavazási ívét. Nem sokkal a kijelentés után kiderült: 266 151 hazaáruló biztosan van Budapesten.

Figyelmébe ajánljuk