A Heti Válasz jövője bizonytalan, a Hír Tv-nél leépítések várhatók

  • narancs.hu
  • 2018. április 10.

Belpol

Úgy néz ki, Simicska megkezdte kivonulását a médiából.

Kedd délelőtt, valamivel 10 óra után robbant a hír, hogy a Simicska-médiabirodalomhoz tartozó Magyar Nemzet és online kiadása, az mno.hu, valamint a Lánchíd Rádió megszűnik, finanszírozási gondok miatt.

A szintén a médiaportfólióhoz tartozó Hír Tv-t az Index információi szerint nem zárják be, hanem racionalizálják, ami nyilvánvalóan leépítéseket von maga után.

A portál szerint a Heti Válasz sorsa is kérdéses, információik szerint „Simicska Lajos azt üzente meg, hogy kereshetnek maguknak új befektetőt. Ha találnak, eladja a lapot, és működhet tovább.” Ha nem találnak, megszűnik a lap.

A Zoom.hu elérte Borókai Gábort, a Válasz főszerkesztő-lapigazgatóját, aki megerősítette: „A hír igaz, keresem a befektetőt.”

Egy Simicska médiaérdekeltségeit számba vevő hosszú cikkben a Narancs korábban azt írta: a Magyar Nemzetet kiadó kft. 2016-ban összesen 762 milliós, a Hír Tv pedig 771 milliós veszteséget termelt, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió 100-100 millió forintos hiánnyal zárt.

Áll még

A választások közeledtével a nyilvánosság szempontjából fontos plakát- és médiafronton durvul az Orbán–Simicska-háború. A kegyvesztett oligarcha cégei nincsenek túl jó passzban, de messze még a végjáték.

 

Figyelmébe ajánljuk