Demeter Márta az LMP-frakcióban folytatja

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 1.

Belpol

Úgy tűnik, ő lesz a költségvetési bizottság alelnöke.

Az egykori MSZP-politikus (kilépéséről itt olvashat) az Indexnek adott interjújában elmondta, hogy csak átülésről van, a pártba nem lép be, bár ezt sem zárta ki.

„Az LMP integratív közösség, mely képes elfoglalni a politikában keletkezett űrt és centrummá válni, egy új logikán szerveződő keretet kialakítani, mely alternatíva a Fidesszel szemben. Itt látom azt, hogy

közös munkával kialakítható

egy olyan Magyarország víziója, ahol a magyar emberek többsége megtalálhatja a saját vágyai, jövőképe alapján a maga helyét” – mondta Demeter a portálnak.

Azt viszont már Schmuck Erzsébet nyilatkozta az MTI-nek, hogy a párt Demeter Mártára bízná az Országgyűlés költségvetési bizottságának alelnöki posztját – amit jelenleg éppen Schmuck tölt be.

A párt frakcióvezető-helyettese mindezt azzal indokolta, hogy Demeter is a testület tagja, így jelenleg két LMP-s ül a bizottságban. Mivel frakciójuk hatfősre bővül, kérvényezni fogják, hogy az LMP a gazdasági bizottságban kapjon egy helyet az egyik költségvetési helyett, s ennek lenne a tagja Schmuck Erzsébet.

Figyelmébe ajánljuk