Jávor Benedek: „A kormány, amelyik itthon fasisztoidba hajló propagandával operál, kifelé teljesen más hangnemet üt meg”

  • narancs.hu
  • 2018. június 26.

Belpol

Az EP-képviselő kiakadt a Fidesz kettős beszédén.

„A magyar kormány a tevékenységüket kritizáló EP-jelentés tegnapi bizottsági szavazása előtt levelet juttatott el a LIBE bizottság képviselőinek. A levél mindenben megfelel a Fidesz szokásos kommunikációs gyakorlatának: gyönyörűen mutatja be azt a kettős beszédet, amivel a kormány, amelyik itthon fasisztoidba hajló propagandával operál, kifelé teljesen más hangnemet üt meg, miközben mély sértődöttség is süt belőle, hogy valakinek nem tetszik, amit művelnek” – írja Jávor Benedek EP-képviselő Facebook-oldalán.

A politikus az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) által hétfőn elfogadott különjelentésre utal, ami a jogállamiság magyarországi helyzetéről szól és ami szerint az országban fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és módszeres megsértésének, így indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása. Ennek kapcsán hozta nyilvánosságra a Fidesz levelét, ami szerinte tele van hazugsággal és csúsztatással, hiszen például „a kormány a Stop Soros kapcsán pusztán annyit tart érdemesnek megjegyezni, hogy a lakosság mennyire aggódik a migránsok miatt, arra azonban egy szót sem veszteget, hogy ez jórészt a kormánypropaganda következménye, és meg sem próbálja bebizonyítani, hogy a törvénycsomag ne sértené az uniós alapjogokat és alapértékeket. Magyarán szerintük egy generált tömeghisztéria felhatalmazza a kormányt alapvető jogok korlátozására – nos, ilyesmit láttunk már párszor a történelemben.”

Szijjártó Péter külügyminiszter hétfőn úgy értékelte a jelentés elfogadását, hogy „Brüsszelben Soros György kottájából játszanak, Soros György nézeteit és érdekeit képviselik, mi pedig Magyarországon a magyar emberek érdekeit nézzük”.

Ehhez képest a LIBE bizottságnak írt levél néhány fokkal lágyabb hangnemet üt meg. „A kormány hazugságoffenzívája sem győzte meg azonban az EP LIBE bizottságát: kétharmados többséggel, az EPP-s képviselők szavazatával fogadták el a jelentést végül” – zárja sorait Jávor Benedek.

Jávor Benedek

A magyar kormány a tevékenységüket kritizáló EP-jelentés tegnapi bizottsági szavazása előtt levelet juttatott el a LIBE bizottság képviselőinek. A levél mindenben megfelel a Fidesz szokásos...

 

 

Figyelmébe ajánljuk