Karácsony kéri Pintért, hogy az önkormányzatok dönthessenek a maszkviselésről

  • narancs.hu
  • 2021. október 15.

Belpol

Levélben kéri, hogy ha a központi Operatív Törzs nem tartja szükségesnek a maszkhasználat bevezetését, hatalmazza fel a Fővárost, hogy saját hatáskörben elrendelhesse azt. 

"Levélben fordultam a kormányhoz, hogy állítsák vissza a maszkviselést a zárt terekben - írja Karácsony Gergely Facebook-oldalán.

A főpolgármester utal arra, hogy egyre többen kérdezték tőlük az utóbbi időben, miért nem írják elő mi a BKK járművein a maszkviselést.

Ahogy írja, ezt a jelenlegi jogszabályok nem teszik lehetővé, így levelében azt is kérte a belügyminisztertől:

ha a központi Operatív Törzs nem tartja szükségesnek a maszkhasználat bevezetését, hatalmazza fel a Fővárost, hogy saját hatáskörben elrendelhesse azt.

Karácsony emlékeztet arra, hogy a járvány nem tűnt el az életünkből, sőt, Magyarországon is emelkedik az új fertőzöttek száma.

A szakértői szervezetek, az MTA és a MOK is felszólalt a zárt terekben szükséges maszhordás visszavezetése mellett. 

Levélben fordultam a kormányhoz, hogy állítsák vissza a maszkviselést a zárt terekben. A járvány sajnos nem tűnt el az...

Posted by Karácsony Gergely on Friday, October 15, 2021

"A szakértők véleményét iránymutatónak tartom, ezért levelet írtam a kormánynak, amelyben kértem, rendeljék el a maszkviselést. Tudom, hogy már mindenkinek elege van a vírusból, és nem szívesen hordana ismét maszkot, de sajnos tudomásul kell vennünk, hogy egyelőre nem elegendő az oltásra alapozott védekezési stratégia. Hazánknál nagyobb átoltottsági szinttel rendelkező országokban is kötelező a száj és az orr eltakarása" - írja Karácsony.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!