Megtámadott egy előválasztási sátrat egy férfi Pesterzsébeten

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 18.

Belpol

Az eset még délelőtt történt, a garázdát elfogták a rendőrök.

Rendzavaró miatt kellett felfüggeszteni az ellenzéki előválasztást Pesterzsébeten: a támadó asztalokat borogatott és rugdosódott a szavazóponton - adta hírül a Telex. A hírpoltálnak egy olvasó azt írta, a rendőrség kiszállt a helyszínre, és lezárták a sátrat. 

A rendzavarásról a rendőrség a lap megkeresésére közölte, „egy férfi Budapest XX. kerületében, a Kossuth Lajos téren kihelyezett előválasztási sátorban tárgyakat rúgott, illetve borított fel”.  Az eset során nem sérült meg senki.​ ​A pesterzsébeti rendőrök a helyszínen azonosították és néhány órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. A rendőrség ​garázdaság vétség elkövetése miatt ​indított ellene eljárást.

Az ellenzéki előválasztás informatikai rendszerét szombaton reggel tömeges terhelés érte, ezért az előválasztást le kellett állítani. Az Országos Előválasztási Bizottság közleménye szerint "nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett". Az előválasztás hétfőn reggel folytatódik. Minderről ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

Az előválasztással, a lebonyolítással és az egyes jelöltek és pártok esélyeivel e cikkünkben foglalkoztunk:

(Címlapképünk illusztráció)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk