Nem hagyta szó nélkül a Fidesz az azonos neműek házasságáról szóló EP-állásfoglalást

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 14.

Belpol

Hidvéghi Balázs ámokfutást, őrültségeket vizionál.

 Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében kijelentette: az Európai Parlament baloldali többsége folytatja ideológiai ámokfutását, és ismét olyan kérdésekbe szól bele, amelyekhez semmi köze. A tagállamok a saját alkotmányukra sem hivatkozhatnak akkor, amikor családról vagy házasságról van szó. Kötelesek elfogadni a legújabb brüsszeli „őrültségeket” – mondta.

„Ott tartunk, hogy az Európai Parlament helyettünk akarja meghatározni, hogy mit tartsunk családnak, házasságnak, hogyan neveljük a saját gyerekeinket, és mit tanítsunk nekik az iskolában. Mi elfogadjuk mások véleményét a saját ügyeikben, de nem fogjuk megengedni, hogy csak ránk tartozó kérdésekben Brüsszel vagy az Európai Parlament diktáljon nekünk” – tette hozzá.

Ahogy arról beszámoltunk, az Európai Parlament friss állásfoglalása szerint el kellene ismerni az azonos neműek házasságát és élettársi kapcsolatát.

A dokumentum kimondja, hogy az LMBTQI-közösség tagjainak az EU minden részén tudniuk kell gyakorolni a jogaik teljes körét, ebbe a szabad mozgás jogát is beleértve. Ez azt jelenti, hogy az egyik tagállamban megkötött házasságot vagy bejegyzett élettársi kapcsolatot minden más tagállamban egységes módon kellene elismerni, és az azonos nemű házas- vagy élettársakat az eltérő nemű párokkal azonos módon kellene kezelni.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk