Orbán beintett a budapestieknek

  • narancs.hu
  • 2017. június 7.

Belpol

A Budapestet gyűlölő miniszterelnök és a teljesen alkalmatlan főpolgármester tehet róla, hogy a 3-as metró felújítása még mindig nem kezdődhetett el.

Hiába ment múlt héten Tarlós István Orbán Viktorhoz, sajtóhírek szerint a kormány nem fizeti ki a 3-as metró felújításához szükséges 40 milliárd forint többletköltséget – írja az MTI-hez eljuttatott közleményében Horváth Csaba, az MSZP képviselője.

Horváth szerint ha három sikertelen tender után Orbán még mindig úgy gondolja, hogy a kormány által megítélt 137,5 milliárd forint elegendő a 3-as metró felújításához, akkor szóljon erről azoknak a kormányközeli vállalkozóknak is, akik rendszeresen felülárazzák a beruházást!

A budapestiek naponta 20 milliárd forintnyi adót fizetnek be az államkasszába, ezzel eleget tesznek állampolgári kötelességüknek. Nem lehet, hogy napi 500 ezer embernek az adóbefizetéséért cserébe lerohadt, kigyulladó vagy épp kinyíló ajtajú metrón kelljen utazni. Nem fordulhat elő, hogy a kormány a metró felújítása helyett elsikkassza a budapestiek pénzét!

Itt az ideje, hogy Tarlós István összeszedje magát és egy kétmilliós főváros vezetőjeként viselkedjen. A budapestieknek az kevés, hogy egy eleve fapados felújításnak talán a felét talán még ebben az évben meg lehet kezdeni. Ne a budapestiek zsebében kotorásszon újra és újra, hanem képviselje őket, hiszen a fizetését nem Orbán Viktortól, hanem a budapestiektől kapja, írja közleményében Horváth Csaba.

Figyelmébe ajánljuk