Tahó TOP10 – szexista politikusaink ranglistája

szerző
narancs.hu
publikálva
2013. szept. 12., 18:48
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Miközben a világ – és benne még a magyar társadalom is – lassan, kínzóan lassan, tragikusan lassan, de elkezdett kilábalni a macsó bunkóságból, parlamenti képviselőink belehúztak az elmúlt három évben. Íme, egy csokorban a díszes társaság legalja.

1. Balogh József (ex-Fidesz, független)

false

 

Fotó: MTI – Kovács Attila

Nehogy azt higgyük, hogy az asszonyveréssel van a baj. Balogh József az egyetlen a listán, aki viselni kénytelen tahósága következményeit: a felesége állítása szerint őt leütő mintaapa – nyilván felső nyomásra – kilépett a frakcióból, függetlenként árválkodik szegény. De ezt egyedül a vak komondornak köszönheti. Látják majd alant, hogy a nők verésének, megalázásának, lenézésének ötletes és buzgó gyakorlói és támogatói ülnek a magasztos padsorokban, mégse görbül hajuk szála se. Hanem hát a vak komondor, az ciki. Ahogy Szaniszló Ferenc díjazása sem a zsidózás miatt lett kínos, hanem az ufók miatt, úgy itt sem az asszonyverés a probléma, hanem a hülyék számára is nyilvánvaló idiótaság. Ma került nyilvánosságra, hogy a felelős bizottság mentelmi jogának felfüggesztését javasolja a parlamentnek. Ha börtönbe megy, nem lesz egyedül – megvetésünk elkíséri.

(Balogh József dicső portréját itt szemlélhetik meg.)

2. Zagyva György Gyula (Jobbik)

false

 

Fotó: MTI – Beliczay László

Ne szívassál, Előd, ha megírjátok a Kurucinfón, a szemüvegeddel vájom ki a gülü szemedet! Hát mondanák én ilyet, hát elkapnék én egy bokszost teszerinted? Előbb mennék a Capellába turulos tangában, mint hogy egy olyannal… Ne röhögjél, köcsög, nem úgy értem…

Valahogy így képzeljük el a Jobbik kommunikációs stábjának szakmai konzultációját azután, hogy Osztolykán Ágnes beszámolója szerint Zagyva György Gyula azt mondta neki a folyosón: „Attól, hogy cigány vagy, még ledöfnélek.” Zagyva szerint nem ez hangzott el, ő ilyet nem tenne, másokra utalt: „Attól, hogy cigány vagy, még ledöfnének.” Így már sokkal jobb.

3. Józsa István (MSZP)

false

 

Fotó: MTI – Bruzák Noémi

Józsa Istvánnak szakálla van, ebből is látszik, hogy potens férfiről van szó. Hobbija a szőlészkedés, borászkodás és az asszonyverés. Legalábbis egy bizottsági jegyzőkönyv szerint az elnökkel folytatott vita után annak tanácsadóján vett elégtételt. Nem, koponyaalapi törésig nem fajult a dolog, csak egy kis hajrángatás volt, hát már az is baj? Különben meg nem is igaz az egész! Józsa szerint a főtanácsadó saját főnöke magatartását nehezményezte fájdalmas kiáltás formájában: „Azon jajdult fel, hogy ez a házszabály súlyos megsértése.” „Itt nincs mit keresni, nagyon jó viszonyban vagyok a kolléganővel, nagy kezitcsókolommal vagyok iránta.” Már csak ezért az utóbbi mondatért jár Józsának a bérelt hely a listán.

4. Varga István (Fidesz)

false

 

Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

Varga István azóta sokat idézett produkcióját igenis kulturáltan, decensen, a jó modor és az illem szabályait a legmesszebbmenőkig betartva vezette elő az Országgyűlésben. Legalábbis felszólalásának tartalmához képest. Ez utóbbit közérthető nyelven úgy foglalnánk össze, hogy az asszony takarodjon főzni a sparherdhez, szaros pelenkát mosni a mosóteknő mellé, satöbbi, majd ha evvel végzett, kushadjon a hálószoba sarkába, és várja, amíg Varga István a nap végén hazatámolyog és rámászik, vagy megveri, vagy egymás után, tetszőleges sorrendben mind a kettőt, vagy egyszerre mind a kettőt. Aztán, ha elegen leszünk, ha elég kis vargaistván keletkezik és cseperedik fel evvel a módszerrel, rámegyünk a románra! Meg a tótra!

(Varga István édes életének krónikáját lásd itt.)

5. Deutsch Tamás (Fidesz)

false

 

Fotó: MTI – Földi Imre

A világot egy vak puli éleslátásával szemlélő európai parlamenti képviselő legfőbb ambíciója évek óta nyilvánvaló. Ez áll politikusi munkájának homlokterében, erőfeszítései mind ezt a magasztos célt szolgálják, és ha elalszik, talán erről is álmodik: hogy igazi bunkónak látsszon. Dicséretesen szerény célkitűzés ez, ráadásul munkálkodása e téren kifejezetten sikeresnek mondható. Témánkba vágó felszólamlása is kiköpött remekmű. Szabó Tímea sajtótájékoztatójára reagált ekképpen: „Timike, az ügyeletes politikai kékharisnya kigyúrt bicepszét mutogatja.”

6. Tasó László (Fidesz)

false

 

Fotó: MTI – Czeglédi Zsolt

Szabó Tímea, úgy látszik, keresi a bajt. Tahó Lászlót is sikerült felbőszítenie, amikor arra kérte, ugyan ne óbégasson már Schiffer András felszólalása alatt. „Te mit pofázol bele, kisanyám?” – ennyit mondott csak a derék képviselő, és máris ment a hiszti. A nők provokálják ki az erőszakot, a vak komondor is látja.

7. Klinghammer István

false

 

Fotó: MTI – Kovács Attila

„Ide azok jelentkezhetnének, akiknek bizonytalanabb a tudásuk annál, hogy egyetemre menjenek, de szorgalmasak és szeretnének továbbtanulni. A közösségi főiskolák elvégzésével nagyon jó védőnő, falugazdász vagy óvónő lehet belőlük. Ez az intézménytípus lenne a piramis alja” – nyilatkozta Klinghammer. Hadd ne mondjuk, minek az alja ez. És az államtitkár úr még parasztozik-falusizik is hozzá egy kicsit.

8. Orbán Viktor

false

 

Fotó: MTI – Kovács Attila

A kormányfő nem parasztozik le senkit, sőt! Neki sokkal nagyobb igényei vannak Deutsch Tamásnál, ő nem bunkó, ő igazi modern műparaszt szeretne lenni. Szotyizós, pálinkázós, csűrdöngölős gazduram egy olyan világban, ahol mindenki tudja, mi a dolga, ahol a férfiak fociznak és gyesznyót vágnak, az „asszonyok” pedig elsírják magukat, „ahogy kell”.

9. Illés Zoltán (Fidesz)

false

 

Fotó: MTI – Bruzák Noémi

Államtitkár úr tévedhetetlenül ismeri fel a szépséget, akár a természetben találkozik vele, akár a parlamenti padsorokban. Neki aztán van vér a pucájában, megmondja ő akárki szemébe, ha tetszik! Már ez is elég baj lenne, de mintha valami mást is mondott volna...

10. Kövér László (Fidesz)

false

 

Fotó: MTI

A házelnök, aki mindezt hagyja. Aki alatt az Ország Háza hülyegyerekek csataterévé változott, ahol a szexista tahóság lassan a mindennapok része.

szerző
narancs.hu
publikálva
2013. szept. 12., 18:48
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  pacsi
  2013. szeptember 15., 10:22
  Megyesi Gusztáv: Nem kirívóan sértő
  http://nol.hu/velemeny/20130914-nem_kirivoan_serto
 2. 7
  lina48
  2013. szeptember 14., szombat 14:43
  Ezt a listát lehetne bővíteni, sajnos. Engem az zavar a legjobban, hogy nem is szégyenlik magukat.
 3. 6
  Janos Smal
  2013. szeptember 13., péntek 09:16
  Pesti K. pedig a jelek szerint a listára akar így felkerülni. Na az sem fog menni.
 4. 5
  Bálint Kovács
  2013. szeptember 13., péntek 09:09
  És a legnagyobb bunkó paraszt az aki mind ezt meg engedi a parlamentbe a Kővér Laci , mert nem a molinót kifeszítő képviselőket kellene büntetni hanem ezeket a bunkókat két lábbal kirúgni a parlamentből!!!! De hát a hal is a fejétől bűzlik......... mit is várhatunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 5. 4
  Gipszfej
  2013. szeptember 12., csütörtök 22:18
  Szánalmas társaság. Persze csak nézzünk végig rajtuk és társaikon. Bunkó parasztok, kiket -már akiket- beöltöztettek az öltönyjelmezbe, hogy ott parádézzanak az alsóházban. Oda is valók. Őseim valaha a felsőházban ültek, s ha ma nem is mindenben értenénk egyet, azért abban bizonyos vagyok: az intelligenciát sosem cserélnénk fel az arroganciával. Az pedig végképp a legalja -még a talponálló kocsma szintjén is- ha nyilvánosan nőket alázunk, gyalázunk.
  Érthetetlen, hogy ezeket az emberi férgeket egyáltalán hogyan engedhettük oda?! Pitiáner senkiháziak! S ezek képviselnek minket, magyarokat itthon és külföldön? Elképesztő felelőtlenség volt ez részünkről...
 6. 3
  Balázs Bereczki
  2013. szeptember 12., csütörtök 22:03
  1.tablet a Facebook belépôoldal miért lorem ipsum?
  2. Azért az öregecske feleség lecserélő Ferenc testvérünk simán befér a top10-be.
 7. 2
  Pesti Kornél
  2013. szeptember 12., csütörtök 21:32
  mekkora pozőrök vagytok. így akartok pinát szerezni? nem fog menni
 8. 1
  pedoatya
  2013. szeptember 12., csütörtök 20:50
  Szép csapat,de a legnagyobb gengszter ,a komondor.:((

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Tarlós megszüntetné
Mi lesz a BKK-val?
Borsodi riport
Egy kegyetlen gyilkosság háttere
Interjúk
Parragh László, René Jacobs, Rob Brydon
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország