Kövér László bácsi lesajnálta a fiatalokat

  • narancs.hu
  • 2017. március 10.

Fekete Lyuk

De legalább a bajuszhasználatot nem tette kötelezővé.
false

Az Index tudósítója kint járt Kövér László anekdotaestjén, s beszámolója szerint remek hangulat uralkodott a Nagykörúti Polgári Estek szeánszán, melyen az 59 éves házelnök akkorát „mai fiatalozott”, hogy a világ ifjúsága – körúton innen és túl – egy emberként rezzent össze és vetett számot azzal a szomorú ténnyel, hogy belőlük, bizony, a rendszerváltozás után születettekből, sosem lesz akkora hős és történelemalakító óriás, mint a Fidesz máig harcoló, hű katonáiból.

Kövér Lászlóból mintha a költő szólalt volna meg ismét, aki egész népét tanítja – a jelek szerint – távolról sem középiskolás fokon.

A világ ifjúságának lesajnálását a mostanában kötelező Fidesz-rigmus, egy kis hangulatos momentumozás kísérte, de a nagy idők nagy tanúja egy ördögtől való jelenség, az internet iránti ellenérzéseit is megosztotta az egybegyűltekkel.

Figyelmébe ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.

Aki soha nem járt Tulsában

  • - turcsányi -

Mathew Brady a fotográfia történetének kétségkívül kimagasló alakja, az első fotoriporter, az első PR-szakember, az első bármi.

Elsüllyedt Budapest

„Szép Ernő előbb népszerű költő volt, azután divatos színpadi szerző lett, regényei irodalmi szenzációknak számítottak, azután egy időre szinte teljesen megfeledkeztünk róla” – írta Hegedűs Géza 1976-ban, A magyar irodalom arcképcsarnoka című portrékötetében. 

Búcsú a gonosztól

A német író, Otfried Preuβler (1923–2013) művei közül itthon leginkább a Torzonborzról, a rablóról (eredeti nevén Hotzenplotz) szóló történeteket ismerjük.