Mindenki nyugodjon meg: Novák Katalin Dohában énekelte a Himnuszt

  • narancs.hu
  • 2024. február 9.

Fekete Lyuk

A köztársasági elnök útjáról a kormánymédia számolt be lelkesen úgy, mintha nem épp azt tippelgetné az ország, mikor mond le.

Novák Katalin köztársasági elnök megérkezett Dohába – számolt be a köztársasági elnökkel kapcsolatos minden bizonnyal legfontosabb hírről a Magyar Nemzet. A kormánymédia egyik koronaékszere beszámolt róla, hogy Novák péntek reggel Dohában már a Magyarország-Kazahsztán pólómeccs előtt énekelte a Himnuszt a lelátón, a beszámoló szerint pedig „a köztársasági elnök jelenléte további inspirációt adott a magyar játékosoknak, hogy közönségszórakoztató vízilabda-bemutatót tartsanak.” Ha ez igaz, akkor sikerült, hiszen a férfi pólósok nagyon simán megverték Kazahsztánt 28-1-re.

Novák Facebookon is megörökítette a jeles eseményt, izgalmas tárgyalásokat és kellemes élményeket, de annak semmi nyomát nem mutatta, hogy van egy olyan hozzá intézett kérdés az országban, amit már saját párttársai is feltettek.

Novák Katalin továbbra sem adott semmiféle magyarázatot arra, hogyan írhatta alá egy pedofil segítőjének az elnöki kegyelmét a budapesti pápalátogatás alkalmára időzítve. A hír akkorát szólt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Facebookon közölte, alkotmánymódosítást kezdeményez azért, hogy hasonló esetekben még az elnöki kegyelem se hozhasson ki senkit a börtönből, tehát tulajdonképpen a köztársasági elnök esetleges alkalmatlanságára szabják a sokadik módosítást a kormányban.

 
Novák Katalin nézi a meccset Dohában, mit sem törődve az otthoni dolgokkal
Facebook / Novák Katalin
 

 

Novák Katalinnal kapcsolatban már főleg az a kérdés, maradhat-e köztársasági elnök, amire az is enged következtetni, hogy közvéleménykutatók már elkezdték mérni a lemondásával kapcsolatos érzéseket. De sem erről, se semmiről nem szólalt még meg azon túl, hogy Orbán alkotmánymódosítását jó szívvel fogja aláírni.

Novák nehezen magyarázható döntésére reagálva ma egyébként tüntetés is lesz Budapesten.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?